Radas deputāts: Zeļenskis ved Ukrainu pie katastrofas

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasСъезд партии "Слуга народа" в Киеве
Съезд партии Слуга народа в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts prezidenta administrācija vien pauž nolūku turpināt Ukrainas iekšējo konfliktu Donbasā.

RĪGA, 13. jūnijs – Sputnik. Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis ved valsti pie katastrofas, paziņoja Augstākās Radas deputāts, viens no partijas "Opozīcijas platforma – Par dzīvi" dibinātājiem Vadims Rabinovičs telekanāla "112 Ukraina" ēterā, vēsta RIA Novosti.

Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Latvija
Viedoklis
Zeļenskis Briselē. Prezidents jauns, bet runas vecas

Parlamentārietis izteica raizes, ka pagaidām no valsts prezidenta administrācijas puses saskata tikai nolūkus turpināt Ukrainas iekšējo konfliktu Donbasā.

"Man ļoti patīk Zeļenskis, varbūt pat vairāk, nekā daudziem, bet es vēlos savas valsts attīstību, es vēlos kaut kādu virzību, nevis bezgalīgo 95. kvartālu. Tas, kas šobrīd notiek, ir absolūta profesionāla katastrofa, un mēs pie tā ejam. Nedrīkst plēst visu, kas vēl kaut cik kustās: nedrīkst lauzt sakarus ar austrumu partneriem, mums ir jākļūst par neatkarīgu valsti, Austrumeiropas Šveici, kas tirgo gan ar Austrumiem, gan ar Rietumiem," pateica viņš.

Deputāts piebilda, ka ir vīlies sakarā ar Zeļenska neseno izteicienu par mieru.

"Miers ir stūrakmens, miera nebūs – būs NATO, man tā ir katastrofa. Zeļenskis man tagad ir katastrofa. Man patīk tas, ka viņš nopietni saka, ka vismaz "rīt" atgriezīsies pie miera," noslēgumā sacīja Rabinovičs.

Iepriekš Ukrainas prezidents paziņoja, Ukrainas BS "atbildēs skarbi un atbilstoši situācijai" uz apšaudēm Donbasā, taču diplomātiskajā līmenī Kijeva uzstās uz apšaudes izbeigšanas.

Ziņu lente
0