Somu robežsargi nodomājuši, ka Krievijas kuģis ir trejgalvains monstrs

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Somu robežsargi devušies sastapt kuģi, kas tuvojies no Krievijas, un samulsuši, ieraugot miglā trejgalvainu "pūķi".

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Koka kuģis "Zmei Gorinič", kurā starptautiskās ekspedīcijas "Rurika ceļš" dalībnieki vēlas atkārtot varjagu vēsturisko braucienu uz Veco Lādogu, nobiedējis somu robežsargus patruļas kuterī, kas tika nosūtīts kuģa pārbaudei.

"Kad patruļa ierauga trejgalvainu monstru miglainos ūdeņos, nepieciešami pierādījumi," pastāstīja krasta apsardze savā lapā Facebook.

Krasta apsardzes pārstāvis Jarmo Hākinens pastāstīja somu izdevumam Ilta-Sanomat, ka brauciens aiz robežām tuvojošos kuģu pārbaudei ir parasta prakse, taču šo amizanto gadījumu Somija atcerēsies vēl ilgi. Hākinens atklāja, ka tādu kuģi ieraudzījis pirmo reizi savā darbā, taču precīzu noteikumu par kuģa vai komandas ārējo izskatu nav, galvenais, lai tas atbilstu tādam braucienam nepieciešamajām tehniskajām prasībām.

Kuģis ar ekipāžu – septiņiem cilvēkiem, ko krasta apsardze nosauca par "trejgalvainu monstru", šķērso Somijas un Zviedrijas teritoriālos ūdeņus un dodas uz festivālu Oslo. Kuģis "Zmei Gorinič" devās ceļā 5.maijā no Samaras apgabala. Ekspedīcijas galvenais mērķis – atkārtot varjagu vēsturisko braucienu uz Veco Lādogu un atrast salu Baltijas jūrā, no kuras Ruriks devās leģendārajā ceļā. Ekspedīcijas plānotais ilgums – divi gadi. Tās dalībnieki plāno pārvarēt 12 tūkstošus kilometru, apmeklēt 18 Krievijas reģionus un deviņas Eiropas valstis.

Koka kuģa ekipāža ir pētnieki-entuziasti. Viņu pulkā ir pieredzējuši ceļotāji un jūrasbraucēji. Ekspedīcijas vadītājs ir tēvs Feoktists, kapteinis – Andrejs Samohļebovs. Ar savu braucienu viņi vēlas radīt interesi par Senās Krievzemes vēsturi.

Kuģis tika būvēts trīs gadus, saskaņā ar senslāvu kuģubūves tehnoloģijām. No mūsdienām kuģis paņēmis tikai benzīna dzinēju.

Ziņu lente
0