Zeļenska partija iepazīstinājusi ar "varas atiestatīšanas" programmu Ukrainā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prezidenta partijas programmā iekļauta varas sistēmas attīrīšana un atjaunošana. Politiskā spēka locekļi apņēmušies atcelt deputātu imunitāti un izveidot mehānismu, kas ļaus uzlikt "tautas veto" jauniem likumprojektiem.

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Ukrainas prezidenta Vladimira Zeļenska partija "Tautas kalps" kongresā iepazīstināja ar priekšvēlēšanu programmu, kurā minētas tādas prioritātes kā varas sistēmas attīrīšana un atjaunošana valstī, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz partijas preses dienestu.

Svētdien aizritēja partijas "Tautas kalps" kongress, kurā piedalījās arī prezidents Zeļenskis. Kongresā tika izvirzīti deputātu kandidāti.

"Partija "Tautas kalps" piedalīsies parlamenta ārkārtas vēlēšanās, lai ievestu Augstākajā radā kārtīgus cilvēkus, kuri kalpos Ukrainai un saviem vēlētājiem. Mēs iemiesosim prezidenta Zeļenska kursu konkrētos likumprojektos un politiskos lēmumos, izveidosim profesionālu valdību, kam uzticēsies Ukrainas tauta, un kopīgi veiksim kardinālas izmaiņas, kas ļaus mums padarīt Ukrainu par brīvu, neatkarīgu, sekmīgu sapņu valsti," teikts programmas tekstā, kas publicēts partijas lapā Facebook.

Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Latvija
Viedoklis
Zeļenskis Briselē. Prezidents jauns, bet runas vecas

Programmas pirmajā punktā iekļauta varas sistēmas attīrīšana un atjaunošana. Politiskā spēka locekļi apņēmušies atcelt deputātu imunitāti un izveidot mehānismu, kas ļaus uzlikt "tautas veto" neapmierinošiem likumprojektiem. Pie tam partija vēlas uzveikt korupciju. Šim nolūkam plānots pēc iespējas lielāku skaitu valsts pakalpojumu pārcelt tiešsaistē, "atiestatīt" prokuratūru, ieviest korupcionāru mantas konfiskāciju un izstrādāt finansiāla atalgojuma sistēmu pilsoņiem par korupcijas atklāšanu.

Ukrainas aizsardzības sektora finansējumu plānots uzstādīt vismaz 5%IKP līmenī. Partija plāno reformēt Bruņotos spēkus atbilstoši NATO standartiem. Programma paredz, ka partija apņēmusies pieņemt likumus, kas veicinās valsts eiroatlantisko attīstības vektoru, "atiestatīt" Augstāko tiesu orgānu padomi un Tiesnešu kvalifikācijas augstāko komisiju, kā arī ieviest zvērināto tiesas institūtu. Programmā minēts arī nacionālais ekonomiskais audits, kurā tiktu iesaistītas Ukrainas un starptautiskās kompānijas.

"Veiksim visas Ukrainas iedzīvotāju skaitīšanu un sociālās nodrošināšanas sistēmas auditu. Ieviesīsim "ukraiņa ekonomisko pasi", saskaņā ar kuru visi bērni saņems daļu no dabas resursu ekspluatācijas ienākumiem individuālajos kontos," vēsta programma.

Tāpat politiskais spēks plāno atbalstīt ukraiņu valodu un kultūru ar fiskālo stimulu un valsts finansējuma palīdzību, turklāt partija plāno veidot sakarus ar ukraiņu diasporām citās valstīs un reintegrēt Kijevas nekontrolēto valsts teritoriju iedzīvotājus.

Ziņu lente
0