Gasparjans: pateicoties kļūdai Izraēlā, ES parādījusies jauna valsts - LGBTuva

© SputnikАрмен Гаспарян
Армен Гаспарян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Medijos parādījusies informācija par to, ka Telavivā LGBT karogu vietā izkārti Baltijas republikas nacionālie simboli.

RĪGA, 9. jūnijs – Sputnik. Kļūda, kas Izraēlā pieļauta ar Lietuvas un LGBT karogiem, iekļaujas kontekstā ar Baltijas valsts apgalvojumiem par to, ka tās galvaspilsēta Viļņa ir Eiropas "G" punkts, uzskata politologs un vēsturnieks Armens Gasparjans, vēsta Sputnik Lietuva.

"Manuprāt, tas ir absolūti acīmredzams. Ja esat paši sevi nosaukuši par Eiropas "G" punktu, lūdzu, saņemiet visu slavu. Te jums būs karogi," Gasparjans noteica intervijā portālam.

Литовские флажки - Sputnik Latvija
Geju parādes gaidās Izraēlā sajauca LGBT un Lietuvas karogu

Šonedēļ Teralvivā geju praida priekšvakarā kļūdas rezultātā LGBT karogu vietā pie stabiem tika piekārti Lietuvas karogi. Pārpratumam uzmanību pievērsa pilsētas iedzīvotāji, kuri to pastāstīja sociālajos tīklos. No rīta karogi bija nomainīti.,

Politologs atzīmēja, ka tas nav vienīgais gadījums, kad tiek sajaukti divu valstu karogi, taču situācija ar Lietuvu ir unikāla.

"Trāpījies pareizu uzskatu cilvēks. Viņam lika piekārt karogu, viņš parakņājās, kaut ko sameklēja. Kāpēc tad "apsaukāja"? Apsaukā aiz muguras, bet te atklāti visi parādīja, kas jūs tādi esat Eiropas kartē. Tai tagad jābūt nevis Lietuvai, bet gan kaut kādai LGBTuvai," teica Gasparjans.

Šonedēļ Viļņā notiek Baltic pride – lielākais ikgadējais LGBT kopienas festivāls.

Gasparjans uzsvēra, ka tagad Lietuva var sevi pozicionēt kā "stabils zīmols". Pēc viņa domām, ja Krievija iecerēs geju parādi, to vislabāk būtu organizēt Lietuvas vēstniecībā.

"Lūdzu, Lietuvas vēstniecības Maskavā teritorijā staigājiet. Patentēta valsts. Karogs ir oficiāli atzīts. Izraēlā neviens nekad nekļūdās," teica politologs.

Ziņu lente
0