Zeļenskis iedrošināja Rietumus, ka Ukrainā defolta nebūs

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Владимир Зеленский.
Президент Украины Владимир Зеленский. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas līderis nosauca paziņojumus par iespējamo defolta izsludināšanu par baumām.

RĪGA, 5. jūnijs – Sputnik. Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis iedrošināja Eiropas Komisiju, ka paziņojumi par defolta izsludināšanu Ukrainā ir baumas. Par to Ukrainas līderis paziņoja Briselē tikšanās laikā ar eirokomisāru Valdi Dombrovski.

"Attiecībā uz defoltu – tās ir baumas. Tās ir pārdomātas akcijas, kurām nav nekā kopīga ar manu oficiālo pozīciju," sniedz Zeļenska vārdus viņa preses dienests.

Iepriekš oligarhs Igors Kolomojskis aicināja Zeļenski izsludināt defoltu Ukrainas ārējos parādos, kā arī pārskatīt attiecības ar Starptautisko valūtas fondu. Ukrainai jāseko Grieķijas piemēram, kura "saskrējās ar kreditoriem un kļuva par pirmo attīstīto valsti, kura neatmaksāja SVF kredītu". ASV un Eiropas Savienība varētu vienkārši norakstīt Ukrainas ārējos parādus, uzskata Kolomoiskis.

Ситуация на Майдане - Sputnik Latvija
Ukrainas oligarhs ieteicis Zeļenskim izsludināt valsts defoltu

Savukārt bijušais Ukrainas finanšu ministrs Viktors Suslovs paziņoja, ka esošā ekonomiskā politikas virza valsti pie defolta, kura rezultātā "Ukrainas trūcīgie pilsoņi neatgriezeniski kļūs par ubagiem, notiks devalvācija, straujš cenu kāpums, visu naudas ienākumu un uzkrājumu vērtības kritums". Tai pat laikā atkāpies no amata premjerministrs Vladimirs Groismans paziņoja, ka Ukrainai kaitē par sarunas par defoltu. Pēc viņa domām, "ukraiņiem jau tā pietiek krīžu".

SVF direktoru padome pērnā gada beigās apstiprināja jaunu 14 mēnešu ilgu kredīta programmu, saskaņā ar kuru Kijeva saņems 3,9 miljardus dolāru. Maija beigās Ukrainas varasiestādes paziņoja, ka ir vienojušās ar fondu par jaunas sadarbības programmas sagatavošanu.

Ziņu lente
0