Ķīna paudusi gatavību cīnīties līdz pēdējam tirdzniecības karā ar ASV

© Sputnik / Александр Демьянчук / Pāriet pie mediju bankasКитайские денежные купюры-юани.
Китайские денежные купюры-юани. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV un Ķīnas pārrunas tirdzniecības jautājumos maija vidū noslēdzās bez rezultāta, ASV kārtējo reizi palielināja nodevas precēm no Ķīnas.

RĪGA, 2. jūnijs – Sputnik. Ķīna ir gatava turpināt tirdznieciskās pārrunas ar ASV, taču nepieciešamības gadījumā cīnīsies līdz uzvarai, teikts Baltajā grāmatā, kas atspoguļo Pekinas viedokli šajā jautājumā, vēsta RIA Novosti.

"Neskatoties ne uz ko, Ķīna nesalieksies zem spiediena un noturēsies pret jebkuriem izaicinājumiem, kas parādās tās ceļā. Ķīna ir gatava pārrunām, taču cīnīsies līdz pēdējam, ja tas būs nepieciešams," uzsvēra dokumenta autori.

Флаги США и Китая во время визита Дональда Трампа в Пекин 9 ноября 2017 года - Sputnik Latvija
Ķīna ieviesusi nodevas precēm no ASV

Baltajā grāmatā teikts, ka Ķīna nekad nepiekāpsies principiālos jautājumos tirdznieciskajās pārrunās ar ASV, turklāt atzīmēts, ka Pekinai un Vašingtonai ir jāciena izraudzītais kurss un attīstības ceļš, kā arī "pamatos liktā sistēma".

"Ar viena līguma parakstīšanu nav iespējams atrisināt visus esošos jautājumus, tāpar jāpanāk, lai šī vienošanās atbilstu abu pušu vajadzībām," uzsvēra dokumenta autori.

ASV un Ķīnas pārrunu tirdzniecības jautājumos kārtējais posms maija vidū noslēdzās bez rezultāta, ASV kārtējo reizi palielināja nodevas precēm no Ķīnas. ASV palielināja nodevas no 10% līdz 25% importam no Ķīnas par kopsummu aptuveni 200 miljardu dolāru apmērā.

ASV prezidents Donalds Tramps uzdevis sākt nodevu palielināšanas procesu visam atlikušajam importam no Ķīnas, kas tiek vērtēts aptuveni 300 miljardu dolāru apmērā. Atbildot uz šiem soļiem, Pekina no 1.jūnija palielināja nodevas precēm no ASV par 60 miljardiem dolāru.

Ziņu lente
0