Politika

ASV pieprasa Vācijai palielināt aizsardzības izdevumus "Krievijas iebiedēšanai"

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasГоссекретарь США Майк Помпео
Госсекретарь США Майк Помпео - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo tikās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli un ārlietu ministru Haiko Māsu. Pēc tikšanās Māss paziņoja, ka Vācija un ASV vēlas panākt labas attiecības ar Krieviju un dialogu starptautisko konfliktu risināšanai.

RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Vācijai jāpalielina aizsardzības izdevumi līdz 2% IKP, jo NATO ir svarīgs instruments "Krievijas iebiedēšanas darbā", paziņoja ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo intervijā izdevumam Bild.

"Vissarežģītākais lēmums ir vācu tautas rokās. Vācijas valdība ir apsolījusi divus procentus, un cilvēkiem ir jāpieprasa, lai valdība pildītu solījumu. NATO ir ārkārtīgi svarīgs instruments Krievijas iebiedēšanas darbā. Vācijai ar tās spēku un labklājību ir jāsaprot, ka tai ir kaut kas jāiegulda, vismaz tas, ko tā pati solījusi," Pompeo teikto citēja RIA Novosti.

Танк Abrams на параде в Таллинне - Sputnik Latvija
Vācu deputāts konferencē Tallina: ASV armija Eiropā – NATO lielākais sasniegums

ASV valsts sekretārs Berlīnē tikās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli un ārlietu ministru Haiko Māsu. Pēc tikšanās Māss paziņoja, ka Vācija un ASV vēlas panākt labas attiecības ar Krieviju un dialogu starptautisko konfliktu risināšanai.

"Mēs ceram, ka Vācija paveiks vairāk. Vācijas valdība saprot (Irānas – red.) raķešu programmas un reģionalās agresijas draudus. Šie riski ir reāli," teica Pompeo. Politiķis piezīmēja, ka "brīvajiem demokrātiem ir jāpasargā šī pasaule no draudiem" un pauda cerību, ka Vācija šajā darbā piedalīsies.

ASV valdība un NATO vadība regulāri runā par "Krievijas draudiem" un nepieciešamību palielināt aizsardzības budžetu. Maskava norāda, ka tamlīdzīgas nostādnes ir absolūti sadomātas: Krievija neplāno nekādus uzbrukumus. Pie tam, Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu atzīmēja, ka pašas alianses darbības, paplašinot spēkus pie Krievijas robežām un aktivitāti Melnajā un Baltijas jūrā, sekmē spriedzes pieaugumu un pieprasa adekvātu atbildi.

Ziņu lente
0