EDSO reaģēja uz Sputnik Lietuva galvenā redaktora aizturēšanu Viļņā

© Foto : OSCE/Curtis BuddenЛоготип ОБСЕ
Логотип ОБСЕ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar žurnālistu aizturēja Viļņas lidostā, kur viņš tika nopratināts un tika izpētīta viņa bagāža, pēc kā viņu deportēja no valsts.

RĪGA, 29. maijs – Sputnik. EDSO pārstāvis mediju brīvības jautājumā Arlems Dezīrs pēc Sputnik Lietuva galvenā redaktora Marata Kasema aizturēšanas Viļņas lidostā atgādināja, ka visām organizācijas dalībvalstīm jāatbalsta žurnālistu pārvietošanās brīvība, vēsta Sputnik Lietuva.

Otrdien Kasemu aizturēja pēc atlidošanas Viļņā no Maskavas. Lidostā tika apskatīta viņa bagāža un viņu nopratināja. Tostarp, Lietuvas varasiestāžu pārstāvji interesējās par redakcijas darbu, ziņu un kontaktu avotiem.

Beigās žurnālistam paziņoja, ka viņš rada "draudus nacionālajai drošībai", un aizliedza viņam ieceļot Lietuvā piecu gadu laikā. Kasemam nācās aizlidot uz Rīgu.

"Pēc paziņojumiem par to, ka Sputnik Lietuva redaktoru Maratu Kasemu neilgi aizturēja Viļņas lidostā un izraidīja no valsts, es atgādinu, ka EDSO dalībvalstīm jāveicina žurnālistu pārvietošanās brīvība (EDSO) reģionā," uzrakstīja Dezīrs Twitter.

Iepriekš KF pastāvīgā pārstāvniecība EDSO nosauca Kasema aizturēšanu Lietuvā par kārtēju rupju mediju tiesību pārkāpuma piemēru.

Аэропорт в Вильнюсе - Sputnik Latvija
Kļuva zināmas Sputnik Lietuva galvenā redaktora aizturēšanas detaļas

Savukārt Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" galvenā redaktore Margarita Simonjana atgādināja, ka viņš "vienkārši nodarbojas ar žurnālistiku".

Incidents ar žurnālistu noticis pēc Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrās kārtas, kurās uzvaru guva neatkarīgais kandidāts Gitans Nausēda.

Sputnik Lietuva kļuva par vienu no nedaudziem medijiem ārpus Baltijas republikas robežas, kuri detalizēti stāstīja par abām prezidenta vēlēšanu kārtām, diviem referendumiem, kā arī par eirodeputātu ievēlēšanu.

Ziņu lente
0