Makrons aicina sniegt skaidrojumus Brexit jautājumā pēc Mejas lēmuma atkāpties no amata

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasЗаседание Совета Европы в Брюсселе
Заседание Совета Европы в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas līderis norādīja, ka Meja vadīja "drosmīgu darbu" saistībā ar Brexit, ievērojot valsts intereses un cienot Eiropas partnerus.

RĪGA, 24. maijs – Sputnik. Francijas prezidents Emanuels Makrons sveica Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas drosmīgo darbu, kura paziņoja par savu atkāpšanos no amata, un aicināja izskaidrot pozīciju Brexit jautājumā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz France Press un Elizejas pili.

Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй - Sputnik Latvija
Terēza Meja paziņoja par atkāpšanos no amata

Premjere Meja iepriekš paziņoja, ka aizies no Konservatīvās partijas līdera amata 7. jūnijā. Pieņemt attiecīgo lēmumu viņu piespieda partijas biedri, tostarp Ministru kabineta locekļi, kurus neapmierinājusi Mejas piedāvātā atjaunotā Brexit vienošanās ar ES. Tas nozīmē, ka Mejai būs jāpamet arī valsts premjera amats.

"Pārāk agri izteikt domas par šī lēmuma sekām. Eiropas Savienības principi joprojām tiks ievēroti, piemēram, Eiropas Savienības kvalitatīva darba saglabāšanas prioritāte, kas prasa steidzamu skaidrojumu," teikts Makrona paziņojumā, kuru sniedz aģentūra.

Francijas līderis norādīja, ka Meja vadīja "drosmīgu darbu" saistībā ar Brexit, ievērojot valsts intereses un cienot Eiropas partnerus.

Ziņu lente
0