Nepālas deputātus kritizē par braucienu uz Latviju

© Sputnik / Sergey MelkonovУчение Далай-ламы в Риге
Учение Далай-ламы в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnas vēstniecība Nepālā pauda "nopietnas bažas" par Nepālas deputātu dalību Rīgā notikušajā Tibetas atbalsta pasākumā.

RĪGA, 15. maijs – Sputnik. Nepālas parlamenta sekretariāts sācis divu Pārstāvju palātas deputātu brauciena pārbaudi uz Rīgu, lai piedalītos Tibetas atbalsta pasākumā, vēsta Kathmandu Post.

Otrdien parlamenta spīkers Krišna Bahadurs Mahara painteresējās Janata partijas deputātam Ekvala Miji, vai tiešām viņš piedalījās pasākumā Rīgā pagājušajā nedēļā, bet nesaņēma skaidru atbildi. Cits Latvijā it kā pabijis deputāts Pradips Jadavs, partijas Samajbadi loceklis, todien neapmeklēja Palātas pārstāvju sēdi.

Далай-Лама XIV ведет службу в Иволгинском дацане - Sputnik Latvija
Rīgā ierodas Dalailama

Tiek ziņots, ka spīkers iniciējis parlamenta izmeklēšanu. Mahara apgalvo, ka uzzinājis par deputātu braucienu uz Latviju vien pēc tam, kad par to paziņoja mediji. Viņi nebija saņēmuši spīkera atļauju braucienam, kā to pienākas darīt, dodoties oficiālā vizītē, taču paziņoja par saviem plāniem parlamenta sekretariātam.

Ķīnas vēstniecības Nepālā pārstāvji sazinājās ar sekretariātu un pauda "nopietnas bažas" saistībā ar deputātu dalību Tibetas atbalsta pasākumā.

"Ķīnieši ļoti nopietni pret to attiecās," paziņoja anonīms informators sekretariātā.

Otrdienas vakarā Nepālas ĀM laida klajā paziņojumu, kurā ziņoja par savu nemainīgo atbalstu "vienotās Ķīnas" politikai.

Abas partijas, kuru pārstāvji devās uz Latviju, sākušas savu izmeklēšanu un jau paziņojušas, ka deputāti veica braucienu, nesaņemot partijas vadītāju atļauju.

Pradips Jadavs paziņoja medijiem, ka 7. Parlamenta Tibetas Konventa rīkotāji maldinājuši viņu.

"Viņi paziņoja, ka tā ir starptautiska parlamentu konference, mēs bijām šokēti un nekavējoties aizgājām," pateica viņš.

Konventa gala ziņojumā Tibetas padzītā valdība paziņoja par savu pateicību parlamenta locekļiem, "kuri atbrauca uz Rīgu, neskatoties uz Ķīnas Tautas Republikas valdības spiedienu".

Konvents, kuru tostarp organizēja Latvijas Saeimas Tibetas atbalsta grupa, norisinājās Rīgā no 2019. gada 7. līdz 10. maijam. Konventa dalībnieki pauda atbalstu Tibetas tautai tās nevardarbīgajā cīņā par savām tiesībām, tostarp uz suverenitātes tiesības.

Tibetas padzītās valdības mājaslapā tiek apgalvots, ka Konventā piedalījās vairāk nekā 100 parlamentāriešu no visas pasaules.

Ziņu lente
0