Porošenko paziņoja, ka izveidojis vienu no stiprākajām armijām Eiropā

© AP Photo / Mindaugas KulbisПрезидент Украины Петр Порошенко
Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prezidents norādījis, ka Ukrainas armijā dienē rūdīti, izturīgi, spēcīgi un profesionāli karavīri.

RĪGA, 12. maijs – Sputnik. Ukraina ir izveidojusi jaunu armiju, savukārt Ukrainas BS kļuvuši par vieniem no spēcīgākajiem Eiropā, paziņoja valsts prezidents Petro Porošenko Facebook publikācijā.

Pēc Ukrainas līdera sacītā, stājoties prezidenta postenī pirms pieciem gadiem, viņš "pieņēma valsti bez rīcībspējīgas armijas", vēsta RIA Novosti.

Военнослужащие Украины во время процедуры обмена пленными между ополченцами ДНР, ЛНР и украинскими силовикам - Sputnik Latvija
Iereibuši ukraiņu karavīri līdz nāvei piekāvuši sirmgalvi

"Pa šiem gadiem mēs esam izveidojuši nevis vienkārši jaunu armiju, mēs esam pārvērtuši Ukrainas BS vienā no spēcīgākajām Eiropas kontinenta armijām. Tagad Ukrainai ir pietiekams militārais potenciāls pārliecinošai aizsardzībai no ienaidnieka," uzrakstīja Porošenko.

Viņš piebilda, ka esošie Ukrainas karavīri ir "bezbailīgi valsts aizstāvji", "rūdīti, izturīgi, spēcīgi un profesionāli".

2014. gada aprīlī Ukrainas valdība sāka militāru operāciju pret pašpasludinātajām Luganskas un Doņeckas Tautas Republikām – tās deklarēja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. ANO rīcībā esošie dati liecina, ka konfliktā bojā gājuši vairāk nekā 13 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0