"Daudz ēdamā un nav lāču": čehu tūristus izbrīnījis brauciens uz Krieviju

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasЗолотое кольцо России. Суздаль
Золотое кольцо России. Суздаль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc tūristu sacītā cilvēki viņiem visur smaidīja un sasveicinājās ar viņiem.

RĪGA, 6. maijs – Sputnik. Divi čehu ceļotāji pastāstīja par savu braucienu uz Krieviju ar 40 gadus veciem mopēdiem "Java", savus iespaidus viņi publicēja rakstā ziņu portālam iDNES.cz, raksta tulkojumu krievu valodā iespējams izlasīt portālā RIA Novosti.

"Pēc robežas šķērsošanas mēs bijām izbrīnīti: tā nav tā Krievija, par kuru esam dzirdējuši pašmājās. Ceļi labi, daudz ēdamā un mežos nav nekādu viltīgo lāču. Cilvēki mums visus uzsmaidīja un sasveicinājās ar mums. Vienreiz pie veikala pie mums klāt pat piegāja vecāka gadagājuma sieviete, iedeva mums saldējumu un pavaicāja, vai mums ir nauda ceļam," stāsta raksta autors Mihals Francs.

Место, где начинается Россия. Псковский Кремль - Sputnik Latvija
Londonas vietā par 80 eiro brauks pie mums: Pleskava pacīnīsies par Latvijas tūristiem

Taču, pēc ceļotāju sacītā, šo "mīlīgo gadījumu" nomāca policisti, kuri "bez iemesla" apturēja viņus un "pieprasīja 2000 rubļu".

Tāpat viņi pastāstīja par iespaidiem no Maskavas un Sanktpēterburgas arhitektūras.

"Maskavā mūs pārsteidza metro, jo tur katra stacija ir mākslas darbs. Taču visskaistākie, protams, ir Sarkanais Laukums un Vasilija Svētlaimīgā katedrāle," raksta Francs.

Taču Sanktpēterburga, pēc viņa sacītā, ir "tikpat fantastiska pilsēta kā Maskava", kaut gan "absolūti citāda".

Patīkamu iespaidu ceļotājiem atstāja arī Krievijas province.

"Mēs nobraucām no galvenās trases un braucām garām ciematiem. Brīnišķīgā daba mums atgādināja pasaku par Morozko (Ziemassvētku vecītis – tulk. piez.). Lauku mājas ar greznām logu apmalēm, lielākoties sakoptas, izskatījās gleznaini," norāda autors.

Nesabojāja braucienu pat incidents uz robežas ar Somiju, kad Krievijas muitnieki sarīkoja čehiem divu stundu garu pratināšanu, noslēgumā sacīja Francs.

Ziņu lente
0