Venecuēlas varasiestādes identificējušas uzbrukumos energosistēmai vainīgās personas

© Sputnik / Дмитрий Знаменский / Pāriet pie mediju bankasСитуация в Венесуэле
Ситуация в Венесуэле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Venecuēlas sakaru ministrs informēja, ka uzbrukumos valsts energosistēmai piedalījušās 19 personas.

RĪGA, 24. aprīlis – Sputnik. Venecuēlas sakaru un informācijas ministrs Horhe Rodrigess paziņoja, ka noskaidrojas piecas personas, kas vainojamas nesenajos uzbrukumos valsts energoapgādes sistēmai, vēsta RIA Novosti.

"Pieci cilvēki ir aizturēti, viņi ir pieķerti divos uzbrukumos. Mēs ļoti labi saprotam, kā viņiem izdevies īstenot kibernētisko uzbrukumu 7. martā," pastāstīja Rodrigess valsts televīzijas ēterā.

Viņš piebilda, ka aizturētajiem izdevies iekļūt HES "Guri" centrālās mašīnas "smadzenēs". Politiķis precizēja, ka vēl trīs ļaundaru līdzzinātāji patlaban dzīvo ASV, Spānijā un Kolumbijā. Venecuēlas varasiestādes jau iesniegušas pieprasījumus Interpolam šo personu meklēšanai. Ministrs norādīja, ka 7. un 9. martā valstī notika kiberuzbrukumi, bet "mehāniska un fiziska tipa uzbrukumi" – laika periodā no 25. līdz 29. martam. Rodrigess vērtēja, ka uzbrukumā vainojamas 19 personas.

Военнослужащие армии Венесуэлы на улице в Урене, Венесуэла - Sputnik Latvija
Krievijas AM ieteica ASV atturēties no militāras operācijas Venecuēlā

Martā Venecuēlā notika divi elektrības masveida atslēgšanās gadījumi. Pirmā avārija lielākajā HES valstī "Guri" 7. martā noveda pie plašākās elektroenerģijas atslēgšanās valsts vēsturē – elektropadeve bija pārtraukta 20 štatos no 23. 25. martā tika fiksēta masveida atslēgšanās atkārtotas avārijas rezultātā šajā HES – bez elektrības palika 21 štats.

Aprīlī varasiestādes informēja par jauniem uzbrukumiem elektroapgādes objektiem. Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro paziņoja, ka apstiprinājis valsts elektroapgādes sistēmas atjaunošanas plānu, kas paredz slodzes regulēšanu elektrotīklos.

Ziņu lente
0