Haaretz: Porošenko pazudinājis krievu vodkas trūkums

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasВторой тур выборов президента Украины Петр Порошенко
Второй тур выборов президента Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izraēlas žurnālists ir pārliecināts, ka Petro Porošenko nav izdevies piespiest vēlētājus aizmirst: viņš gūst peļņu tirdzniecībā ar Krieviju, bet ukraiņi vairs nevar nopirkt vietējos veikalos iemīļoto Krievijas vodku.

RĪGA, 24. aprīlis – Sputnik. Ukrainas līdzšinējais prezidents Petro Porošenko cietis sakāvi valsts vadītāja vēlēšanās tāpēc, ka saglabājies spēkā aizliegums ievest valstī "ukraiņu iemīļoto" vodku no Krievijas. Šādu viedokli savā rakstā avīzē Haaretz paudis Izraēlas žurnālists Anšels Pfefers.

Pēc raksta autora pārliecības, Porošenko nav izdevies atrisināt Ukrainai nozīmīgākās problēmas: korupciju, ekonomikas vājumu un konfliktu valsts austrumos.

Президентские выборы на Украине - Sputnik Latvija
Ukrainas Ģenerālprokuratūra vēlas nopratināt Porošenko administrācijas ierēdņus

"Nespēju nopietni pavirzīties uz priekšu kaut vai vienas problēmas risinājumā padziļināja fakts, ka Petro Porošenko nav izdevies piespiest vēlētājus aizmirst: viņš gūst peļņu tirdzniecībā ar Krieviju, bet ukraiņi vairs nevar nopirkt vietējos veikalos iemīļoto Krievijas vodku. Tas viss pielika punktu viņa prezidentūrai," Pfefera rakstu citēja RIA Novosti.

Pie tam Porošenko oponentam Vladimiram Zeļenskim ir vismaz viens vērtīgs aktīvs, ko viņš tomēr ātri var zaudēt – patlaban viņš ir "konsolidējoša un neaptraipīta figūra", uzskata raksta autors.

Prezidenta vēlēšanu rezultāti ir ne tikai Porošenko krahs, tie nesuši sakāvi veselai ukraiņu politiķu paaudzei, tādiem kā Jūlija Timošenko, raksta žurnālists.

"Viņu vietā ir stājies absolūts iesācējs politikā, kura vienīgā piemērotā kvalifikācija ir tas, ka, tēlojot izdomātu prezidentu populārajā komēdijā "Tautas kalps", viņš izskatījās atbilstoši," – konstatēja Pfefers.

Ukrainas prezidenta vēlēšanu otrā kārta notika svētdien. Pēc 99% protokolu apstrādes noskaidrojies, ka valsts prezidenta kandidāts Vladimirs Zeļenskis izvirzījies priekšgalā ar 73,21% valstu, līdzšinējo valsts vadītāju Petro Porošenko atbalstījuši 24,46% vēlētāju.

2015. gada 30. decembrī Ukrainas Ministru kabinets pieņēma lēmumu "Par Krievijas Federācijas izcelsmes preču ievešanas aizliegumu Ukrainas muitas teritorijā". Dokuments stājies spēkā 2016. gada 10. janvārī.

Kijeva sastādīja sarakstu, kurā iekļautas 43 preces, bet pēc tam paplašināja to vēl aptuveni par 70 pozīcijām.

Aizliegums attiecināts uz maizes izstrādājumiem, gaļu, sieriem, šokolādi, alu, vodku, cigaretēm ar filtru, suņu un kaķu barību, kā arī citām precēm.

Ziņu lente
0