Interesanti fakti par Ukrainas nākamo prezidentu Vladimiru Zeļenski

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraina ir izvēlējusies jauno prezidentu. Aptaujas pie vēlēšanu iecirkņiem liecina, ka šo posteni izcīnījis jaunais politiķis un producents Vladimirs Zeļenskis.

RĪGA, 22. aprīlis – Sputnik. Jau vairākus mēnešus vispārēja uzmanība pievērsta Vladimiram Zeļenskim. Par lielu pārsteigumu ekspertiem, pērn viņš ne tikai paziņoja par savu vēlmi balotēties Ukrainas prezidenta postenim, bet arī kļuva par balsošanas līderi. Aptaujas pie vēlēšanu iecrikņiem apliecina, ka vēlēšanu otrajā kārtā Zeļenskis izcīnījis pārliecinošu uzvaru: par viņu balsojuši vairāk nekā 70% vēlētāju, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Portāls apkopojis interesantus faktus no Vladimira Zeļenska biogrāfijas, iespējams, viņš drīz sēdīsies Ukrainas prezidenta krēslā.

  • Bērnībā Zeļenskis kopā ar ģimeni četrus gadus dzīvojis Mongolijā – viņa tēvs tur būvēja rūdas bagātināšanas kombinātu. Politiķis stāsta, ka vienā no Mongolijas pilsētām par godu viņa tēvam uzcelts piemineklis.
  • Dzīvodams Mongolijā, Zeļenskis apguvis dažas frāzes, un atceras tās vēl joprojām.
  • Pēc atgriešanās dzimtajā Ukrainā Zeļenskis padziļināti mācījies angļu valodu un sapņojis iestāties Maskavas valsts starptautisko attiecību institūtā. Vēlāk viņš nolēmis iestāties augstskolā Ukrainā un studējis starptautiskās tiesības un ekonomiku. Starp citu, viņam bija izredzes turpināt studijas Izraēlā, taču tēvs nav atļāvis braukt uz turieni. Jaunībā Zeļenskis bija visai daudzpusīgs – spēlējis klavieres un ģitāru, nodarbojies ar balles dejām, grieķu-romiešu cīņu, smago atlētiku, volejbolu. Zināmu laiku Zeļenskis bija aizrāvies arī ar marku kolekciju.
  • Pēc studijām augstskolā Zeļenskis nav nevienu pašu dienu strādājis savā specialitātē. Humora žanrs viņu aizrāvis jau studiju laikā.
Кандидат в президенты Украины, актер Владимир Зеленский в своем избирательном штабе в Киеве - Sputnik Latvija
Zeļenska sievu iekļāva Ukrainas ienaidnieku sarakstā portālā "Myrotvorets"
  • Ar sievu Jeļenu viņš iepazinies uz ielas 17 gadu vecumā: meitenei rokās bija filmas "Pamatinstinkts" kasete. To Zeļenskis izmantojis kā pazīšanās ieganstu – palūdzis aizlienēt ierakstu. Pēc ilggadējām attiecībām viņi apprecējās 2003. gadā.
  • Vladimiram un Jeļenai ir divi bērni – Aleksandra un Kirils.
  • Dzīvesbiedri strādā kopā. Zeļenskis ir studijas "95. kvartāls" vadītājs. Studija nodarbojas ne tikai ar humoristiskiem šoviem, bet arī strādā pie filmām un seriāliem. Piemēram, Zeļenskis ir rakstījis scenāriju atjaunotajai filmai "Dienesta romāns" un seriālam "Radu būšana".
  • Ziņu lente
    0