Zeļenska sievu iekļāva Ukrainas ienaidnieku sarakstā portālā "Myrotvorets"

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasКандидат в президенты Украины, актер Владимир Зеленский в своем избирательном штабе в Киеве
Кандидат в президенты Украины, актер Владимир Зеленский в своем избирательном штабе в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dienu pirms izšķirošās vēlēšanu kārtas Ukrainā prezidenta kandidāta Vladimira Zeļenska sieva iekļuva "dzimtenes nodevēju" sarakstā portālā "Myrotvorets".

RĪGA, 21. aprīlis – Sputnik. Skandalozi pazīstamais ukraiņu portāls "Myrotvorets" iekļāva savā datubāzē Ukrainas prezidenta kandidāta Vladimira Zeļenska sievu Jeļenu kā "nelikumīgu bruņotu grupējumu informatoru", raksta RIA Novosti.

"Nelikumīgo bruņoto grupējumu nemiernieku informatore. Pēc tam, kad 20.04.2019. informācija par sadarbību tika izplatīta, lapu izdzēsa," vēsta "Myrotvorets".

Anatolijs Kašeparovs - Sputnik Latvija
Donbasā ar koncertu uzstājās leģendārā grupa "Pesņari"

Portālā tiek sniegtas hipersaites uz Zeļenskas publikāciju sociālajā tīklā 2014. gada aprīlī: sieviete padalījās ar Krievijas Interneta izdevuma "Life Novosti" paziņojumu, kurš piedāvāja prēmiju Krievijas rubļos par informāciju par Ukrainas karavīru pārvietošanos Doņeckas un Luganskas apgabalos, kur sākās bruņots konflikts starp karavīriem un vietējiem nemierniekiem.

Jeļena Zeļenska ir "Studija Kvartal 95" tekstu autore, kuras dibinātājs ir viņas vīrs. Ir zināms, ka viņa reti parādās publikas priekšā un gandrīz nesniedz intervijas.

Kā jau iepriekš stāstīts, portāls "Myrotvorets", kuru pārvalda Ukrainas Augstākās Radas deputāts Antons Geraščenko, uztur "dzimtenes nodevēju" datubāzi, kur tiek iekļauti Ukrainas un ārvalstu pilsoņi, kuri, pēc resursa administrācijas domām, ar savām darbībām nodara kaitējumu Ukrainas valsts drošībai un imidžam.

Флаг ООН - Sputnik Latvija
ANO aicināja Kijevu veikt efektīvu portāla "Myrotvorets" darba izmeklēšanu

Resursā atklātā piekļuvē tiek publicēta šo cilvēku vārdi un uzvārdi, informācija par viņu dzīvesvietu, telefona numuri, e-pasta adreses un citas ziņas, kuras ir Ukrainas "patriotu" rīcībā.

Maskavā vairākkārt aicināja starptautisko sabiedrību izdarīt spiedienu uz Kijevu ar mērķi panākt "Myrotvorets" slēgšanu. Savukārt mediju darbinieku personas datu publicēšanu tajā atklātā piekļuvē Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova nosauca par "tiešu aicinājumu izrēķināties ar žurnālistiem".

Ukrainas prezidenta vēlēšanu otrā kārta, kurā piedalās Vladimirs Zeļenskis un esošais valsts vadītājs Petro Porošenko, notiek šodien, 21. aprīlī.

Saskaņā ar socioloģisko aptauju datiem, par Zeļenski ir gatavi nobalsot no 61% līdz 72,2% vēlētāju, par Porošenko – 24-25%.

Ziņu lente
0