Sprādzieni Šrilankas viesnīcās un baznīcās nogalinājuši vairāk nekā simts cilvēku

CC BY 2.0 / Dennis Binzen / Sunset Arugam BayЗакат на Аругам-Бей в Шри-Ланке
Закат на Аругам-Бей в Шри-Ланке  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Seši sprādzieni notika Šrilankas pieczvaigžņu viesnīcās un baznīcās. Saskaņā ar mediju datiem, teroristu uzbrukuma upuru vidū ir ārvalstu pilsoņi.

RĪGA, 21. aprīlis – Sputnik. Par sprādzienu upuriem vairākās Šrilankas katoļu baznīcās un viesnīcās kļuvuši 160 cilvēki, vēsta svētdien RIA Novosti ar atsauci uz telekanālu News 1ST.

Kopumā ir zināms par sešiem sprādzieniem, kuri notika pieczvaigžņu viesnīcās Cinnamon Grand, Kingsbury un Shangri-La Kolombo pilsētā, kā arī par trim baznīcām Batikaloa, Negombo un Kotahena. Iepriekš bija zināms tikai par 52 bojāgājušajiem.

Divās baznīcās uzbrukumus veica teroristi-pašnāvnieki, vēsta telekanāls RT. Valsts varasiestādes ziņo, ka viesnīcu un baznīcu sprādzienos bojāgājušo vidū ir ārzemnieki. Desmitiem cietušo nogādāti vietējās slimnīcās ar dažāda smaguma pakāpju ievainojumiem.

Krievijas vēstniecība Šrilankā noskaidro, vai to vidū ir Krievijas pilsoņi. Saskaņā ar provizoriskiem diplomātijas pārstāvniecības datiem, Krievijas pilsoņu bojāgājušo vai cietušo vidū nav. Šo informāciju telekanāla "Rossija 24" ēterā jau ir pastiprinājusi Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

Informācija par Latvijas pilsoņiem pagaidām nav saņemta. ĀM aicina Šrilankā esošos Latvijas valsts piederīgos sazināties ar saviem radiem dzimtenē.

Tāpat viņa izteica līdzjūtību "Šrilankas tautai šajā traģiskajā dienā".

Kādi spēki ir saistīti ar teroristu uzbrukumu, pagaidām nav zināms. Notikumu vietās šobrīd strādā likumsargi, uzbrukumos cietušo baznīcu un viesnīcu teritorijas šobrīd ir noslēgtas.

​Kā jau stāstīts, iepriekš masveida cilvēku bojāejas gadījums notika Jaunzēlandē, kur 2019. gada 15. martā divās Kraistčērčas mošejās apšaudes rezultātā bojā gāja 50 cilvēki, vēl vairāk nekā 40 nonāca slimnīcā. Terorakta organizatoru un izpildītāju, 28 gadu veco Austrālijas pilsoni Brentonu Tarrantu, aizturēja policija. Noziedznieks veica slaktiņa tiešraidi vienā no sociālajiem tīkliem.

Ziņu lente
0