Beļģu eksperti nav konstatējuši draudus, ko nestu Huawei produkcija

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasФлаг Бельгии на башне замка графов Фландрии в Генте. Архивное фото
Флаг Бельгии на башне замка графов Фландрии в Генте. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Beļģijas kiberdrošības centrs sāka izmeklēšanu saskaņā ar valsts premjerministra Šarla Mišela norādījumu, kuram tagad nāksies valdības vārdā formulēt viedokli attiecībās ar Huawei.

RĪGA, 16. aprīlis – Sputnik. Laikā no 2018. gada decembra ritējušās izmeklēšanas ietvaros Beļģijas kiberdrošības centrs nav konstatējis faktus, kas apstiprinātu Rietumos izskanējušās apsūdzības par spiegošanu pret Ķīnas kompāniju Huawei, informēja centra pārstāve Ketrīna Egersa, vēsta RIA Novosti.

"Patlaban mūsu rīcībā nav konkrētu pierādījumu, kas apliecinātu draudus no Huawei puses," – Egersa apliecināja žurnālistiem.

Beļģijas kiberdrošības centrs sāka izmeklēšanu saskaņā ar valsts premjerministra Šarla Mišela norādījumu. Tagag politiķim nāksies valdības vārdā formulēt viedokli attiecībā pret Huawei.

Дональд Трамп и Ангела Меркель  - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Nepieņemama attiecību saasināšanās". Vāciešu pretenzijas pret ASV pieaug

9. aprīlī ĶTR Valsts padomes premjerministrs Li Kecjans Eiropas Savienības un Ķīnas samitā Briselē kategoriski noliedza visas apsūdzības spiegošanā, kas vērstas pret Ķīnas telekomunikāciju kompānijām, un atgādināja, ka līdz šim brīdim nav sniegti nekādi pierādījumi šiem pārmetumiem.

Iepriekš ASV un Austrālija apsūdzēja Ķīnas kompāniju Huawei par tehnisko spiegošanu un slepenu datu apkopošanu ar dažādās pasaules valstīs izmantoto iekārtu starpniecību. ASV amatpersonas vairākkārt aicināja ES valstis pārvērtēt Ķīnas kompāniju dalību 5G tīklu attīstībā Eiropā.

Ziņu lente
0