"Uz nervu lēkmes robežas": KF senators novērtēja Porošenko priekšvēlēšanu solījumus

© Sputnik / Николай Лазаренко / Pāriet pie mediju bankasПереговоры лидеров России, Германии, Франции и Украины в Минске
Переговоры лидеров России, Германии, Франции и Украины в Минске - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas Padomes loceklis Aleksejs Puškovs uzskata, ka Ukrainas prezidentam diezin vai izdosies atkal piekrāpt vēlētājus ar neizpildāmiem solījumiem par drīzu mieru Donbasā.

RĪGA, 14. aprīlis – Sputnik. Krievijas Federācijas Padomes loceklis Aleksejs Puškovs komentēja Ukrainas pašreizējā prezidenta Petro Porošenko solījumus, kurus politiķis daļa prezidenta vēlēšanu otrās kārtas fonā.

"Porošenko ir uz nervu lēkmes robežas. Viņš ir izsmēlis melu resursu un sola tieši to pašu, ko pirms pieciem gadiem," – Krievijas senators uzrakstīja savā mikroblogā Twitter.

Politiķis atgādināja, ka 2014. gadā Porošenko, tāpat kā tagad, solīja "divu nedēļu laikā" pārtraukt karu un iedibināt mieru Ukrainas dienvidaustrumos.

Как киевляне оценили предвыборные плакаты Порошенко с Путиным - видео - Sputnik Latvija
Video
Kijevas iedzīvotāji izvērtēja Porošenko priekšvēlēšanu plakātus ar Putinu

"Piekrāpa toreiz, krāpj arī tagad. Taču diezin vai triks izdosies otro reizi," – uzskata politiķis.

Iepriekš Porošenko priekšvēlēšanu kampaņas fonā paziņoja, ka ir gatavs "Normandijas četrinieka" samitam (Krievija, Francija, Vācija, Ukraina), augstākajā līmenī tūlīt pēc atkārtotas ievēlēšanas. To Ukraionas prezidents paziņoja piektdien pēc tikšanās ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu Parīzē. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs minēto informāciju neapstiprināja un pavēstīja, ka pagaidām Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam nav ieplānota vizīte Parīzē.

Ukrainā rit prezidenta vēlēšanu otrās kārtas kampaņa, kas izvērsusies par cīņu starp diviem kandidātiem, pirmās kārtas uzvarētājiem – Vladimiru Zeļenski un pašreizējo Ukrainas prezidentu Porošenko.

2014. gada aprīlī Ukrainas valdība sāka militāru operāciju pret pašpasludinātajām Luganskas un Doņeckas tautas republikām, kas deklarēja suverenitāti pēc valsts apvērsuma Ukrainā.

ANO dati liecina, ka konfliktā gājuši bojā vairāk nekā desmit tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0