Doņeckā izgatavots divas tonnas smags "Jūdas ordenis" Petro Porošenko

© Sputnik / Сергей Аверин / Pāriet pie mediju bankasИнсталляция "Орден Иуды" в Донецке
Инсталляция Орден Иуды в Донецке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divas tonnas smagais "apbalvojums" izgatavots no lādiņu šķembām, ar ko Ukraiņu kaujinieki apšauda pašpasludinātās republikas teritoriju.

RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. Pašpasludinātajā Doņeckas tautas republikā izliets "Jūdas ordenis" Ukrainas prezidentam Petro Porošenko, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Doņeckas ziņu aģentūru.

Atzīmēts, ka divas tonnas smagais "apbalvojums" izgatavots no lādiņu šķembām, ar ko Ukraiņu kaujinieki apšauda pašpasludinātās republikas teritoriju. Tagad "Jūdas ordeni" ved pa vietām, kur ritējušas kaujas pie saskarsmes līnijas,

"Par īpašiem nopelniem nodevībā! Par Dzimtenes nodevību!" – pauž ordenī iegravētais uzraksts. Akcija jau aizritējusi kontroles un caurlaides punktā Gorlovka un Oktjabrj. Kopā ar ordeni tiek vesta arī "Kauna grāmata", kurā ikviens var ierakstīt savu vēstījumu Porošenko.

Президент Украины Петр Порошенко на заседании Совета национальной безопасности и обороны Украины (СНБО) в Киеве - Sputnik Latvija
Ukrainas prezidents Petro Porošenko atkal nosaucis savu valsti par agresoru

Par "Jūdas ordeni" tika iedēvēts apbalvojums, kas 1709. gadā tika izgatavots Zaporožjes karaspēka hetmanim Ivanam Mazepam, kurš Poltavas kaujas priekšvakarā pārgāja Zviedrijas karaļa pusē. Ordenis tika izliets no pieciem kilogramiem sudraba, tajā iegravēja apsē pakārušos Jūdu Iskariotu ar 30 sudraba grašiem pie kājām un uzrakstu "Lai nolādēts ļaunais Jūda, ja par sudrabu gatavs uz visu".

2014. gada aprīlī Kijevas valdība sākusi militāru operāciju pret pašpasludinātajām Doņeckas un Luganskas tautas republikām, kas pasludināja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā.

Pērnā gada pavasarī Porošenko deva rīkojumu noslēgt operāciju, taču patiesībā tā tikai mainījusi formātu – tagad tā kļuvusi par Apvienoto spēku operāciju. Tā Kijevas vara legalizēja bruņoto spēku pielietošanu miera laikā.

Ziņu lente
0