Petīcija ar prasību atcelt Brexit saņēmusi gandrīz 4 miljonus parakstu

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс / Pāriet pie mediju bankasАкция противников и сторонников Brexit в Лондоне
Акция противников и сторонников Brexit в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Petīcija ar prasību apturēt Lielbritānijas izstāšanās no ES procedūru un atcelt Brexit, kas publicēta Lielbritānijas parlamenta vietnē, saņēmusi gandrīz 4 miljonus parakstu.

RĪGA, 24. marts – Sputnik. Petīciju atcelt Brexit parakstījuši vairāk nekā 3,9 miljoni cilvēku, vēsta Sputnik Moldova, atsaucoties uz RIA Novosti. Iepriekš vietne, kurā publicēta petīcija Lielbritānijas valdībai, vairākkārt pārtraukusi darbu, jo nav spējusi tikt galā ar pārslodzi – savu balsi vēlējās atstāt liels skaits pilsoņu.

"Valdība pastāvīgi atgādina, ka izstāšanās no ES ir tautas griba. Mums jāpieliek punkts šiem paziņojumiem, pierādot sabiedriskā atbalsta spēku, lai paliktu ES," – teikts petīcijā.

Saskaņā ar pašreizējiem noteikumiem, parlamentam ir jāizskata petīcija, ja tā saņems 100 tūkstošus balsu. Debates petīcijas jautājumā tiks ieplānotas tuvākajā laikā. Taču Brexit piekritēji uzskata, ka politiķi nevar uzklausīt petīcijas parakstītāju viedokli.

Ja petīcija saņems vairāk nekā 100 tūkstošus parakstu, valdības pienākums ir reaģēt uz to. Saskaņā ar 2017. gada datiem, Lielbritānijas iedzīvotāju skaits ir 66,04 miljoni cilvēku.

Lielbritānijas karogs Bigbena fonā Londonā - Sputnik Latvija
Šķiršanās tiek atlikta: ES līderi atlikuši Brexit uz dažām nedēļām

Sākotnēji Brexit bija ieplānots šī gada 29. martā. Trešdien Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja lūdza Eiropas Savienību atlikt Brexit no 29. marta līdz 30. jūnijam. Pie tam politiķe atteicās sekot parlamenta spīkera rekomendācijām un plāno iesniegt Kopienu palātai to pašu, divreiz noraidīto piedāvājumu par vienošanos ar ES. Iepriekš premjere solīja, ka iesniegs dokumentu parlamentā tuvākajās dienās, bet balsojums par to varētu notikt nākamnedēļ.

Saskaņā ar diskusijas rezultātiem ceturtdien Briselē ES valstu vadītāji definēja divus scenārijus Brexit atlikšanai, ko pieprasījusi Lielbritānija: līdz 22. maijam, ja Lielbritānijas valdība apstiprinās līgumu par izstāšanos, vai līdz 12. aprīlim, ja līgums netiks apstiprināts. Eiropas Padomes vadītājs paziņoja, ka 12. aprīlis ir punkts, kurā Lielbritānijai jāizlemj, vai šajā valstī notiks Eiropas Parlamenta vēlēšanas.

Ziņu lente
0