Francijas ES lietu ministre: nosaucu savu kaķi par Brexit

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas ES lietu ministres Natālijas Luazo joks ļoti precīzi atspoguļojis eiropiešu attieksmi pret Brexit.

RĪGA, 20. marts - Sputnik. Francijas ES lietu ministres Natālijas Luazo pastāstīja, ka iesaukusi savu kaķi par Brexit, jo viņš reizēm nevarot izlemt – iziet no istabas vai ne.

"Beidzās ar to, ka sāku savu kaķi saukt par Brexit. Viņš modina mani no rītiem ar ņaudiem, jo vēlas iziet no istabas. Tiklīdz atveru durvis, viņš neizlēmīgi sastingst istabas vidū un neapmierināti skatās uz mani, kad izbīdu viņu ārā," – ministres vārdus no slēgtās lapas Facebook tīklā citēja avīze Journal du Dimanche.

Cita starpā Luazo pienākums ir panākt bezvienošanās Brexit gadījumā, lai Francija saglabātu pasažieru un automašīnu pārvadājumus un tirdzniecību ar Lielbritāniju.

Kad joks sajūsmināja britu un amerikāņu medijus, ministre bija spiesta precizēt, ka patiesībā kaķa viņai nemaz nav. Taču jokdarus Twitter tīklā tas vairs neapturēja.

​"Šai problēmais ir risinājums, taču nezinu, vai piekritīs pārējās 27 valstis," — ironizēja Jean-Luc Emanuele.

Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй - Sputnik Latvija
Brexit būs "ciets": Brisele atteikusies palīdzēt Mejai

Lielbritānijai ir jāizstājas no ES 29. martā, taču aizvadītajā nedēļā parlaments pieņēma rezolūciju, kas paredz atlikt Brexit termiņu līdz 30. jūnijam, ja Kopienu palāta līdz 20. martam neapstiprinās Terēzas Mejas piedāvāto vienošanos par izstāšanos no ES. Iepriekš parlaments jau divas reizes noraidīja vienošanos, ar ko neapmierinātas visas partijas. Ja vienošanās netiks pieņemta, Brexit, iespējams, tiks atlikta uz vēlāku laiku, vai Lielbritānija izstāsies no ES 29. martā bez vienošanās, taču šāda situācija draud ar katastrofu vietējā ekonomikā.

Šodien ir pēdējā diena, kad parlamentārieši var nobalsot par vienošanos. Ceturtdien Meja dodas uz ES samitu, kur, saskaņā ar pieņemto rezolūciju, viņai oficiāli jālūdz atlikt Brexit. Lai to paspētu, valdībai bija jāizlemj jautājums par balsojumu parlamentā.

Ziņu lente
0