Naida atmosfēra: RT darbiniekiem Francijā draud ar nāvi

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasОфис телеканала RT в Москве
Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telekanāla RT France redakcijas apsardze pastiprināta, kad tās vadītāja Ksenija Fjodorova saņēmusi draudu vēstuli.

RĪGA, 20. marts — Sputnik. Telekanāls RT France bija spiests vērsties policijā, ņemot vērā draudus, ko saņem tā darbinieki. Apsardze redakcijā Parīzē pastiprināta, kad RT France vadītāja Ksenija Fjodorova saņēmusi vēstuli, kuras autors draud ar nāvi viņai un telekanāla žurnālistiem, vēsta Sputnik Igaunija.

​"Nododiet jūs vadītājai Ksenijai Fjodorovai, ka viņa ir mirusi, tas ir tikai laika jautājums. Viņas liktenis ir izlemts, tāpat kā arī jūsu... žurnālistu," – savā lapā Twitter vēstuli citēja RT un Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana.

"Kā tur bija par nospiedošo naida atmosfēru?" – viņa piezīmēja savā nākamajā tvītā.

Savukārt RT France vadītāja Ksenija Fjodorova paziņoja, ka darbinieku drošībai ir prioritāra nozīme. "Ļoti svarīgi, lai mūsu medija žurnālisti varētu brīvi un bez bailēm strādāt savā profesijā," – viņas teikto citēja RT.

​Iepriekš RT France jau saņēma vairākas draudu vēstules, ko sūtīja Žans Pjērs Ondelats. Savās vēstulēs viņš nodeva "sveicienus komunistiem", pieminēja Putinu un Staļinu, kā arī pieprasīja, lai telekanāls "vāktos prom no Francijas, kamēr nav padzīts". Pie tam Ondelats ar līdzīgām prasībām vairākkārt zvanīja uz RT France redakciju.

Francijā strādājošie RT France līdzstrādnieki saskaras ar oficiālo varasiestāžu neiecietību, kas noraida akreditācijas lūgumus, aizbildinoties ar to, ka runa it kā esot par "propagandas instrumentu". Iepriekš Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka Parīze izstrādājusi pati savus mediju darba noteikumus, kuri neatbilst starptautisko tiesību principiem.

Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija
Sistemātiski uzbrukumi toksiskā vidē. KF ĀM atmaskoja Parīzes spiedienu uz Sputnik

Savukārt ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova iepriekš atzīmēja, ka Parīzes insinuācijas viņu šokē. Diplomāte uzsvēra, ka pieeja Krievijas mediju pārstāvjiem demonstrē Francijas varasiestāžu atteikšanos "uzklausīt alternatīvus informācijas avotus".

Tikpat naidīga varasiestāžu attieksme ir vērojama vairākās rietumvalstīs, - ierēdņiem bieži tiek ieteikts nesniegt komentārus "nepareiziem" Krievijas medijiem. Rekomendāciju pārkāpēji tiek asi kritizēti un nosodīti.

Februāri Marija Zaharova atgādināja, ka Rietumu izvirzītās apsūdzības propagandā un neobjektivitātē pret Krievijas medijiem ir absolūti nepamatotas. Maskava uzskata, ka visi šķēršļi, ko rada žurnālistu darbā, ir viena no metodēm cīņā ar vārda brīvību un alternatīvas informācijas izplatīšanu.

Ziņu lente
0