Dzīve rit tālāk: Facebook cenzūra kļūs stingrāka pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām

© Sputnik / Natalya Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть Facebook на экране планешета
Социальная сеть Facebook на экране планешета - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Populārais amerikāņu sociālais tīkls, aizbildinoties ar "cīņu pret nepatiesām ziņām", brīdināja, ka tīkla lietotāju publikāciju noteikumi atkal kļūs stingrāki.

RĪGA, 20. marts – Sputnik. Eiropas Parlamenta vēlēšanu priekšvakarā tiks izveidots jauns liels virtuālais situatīvais centrs sociālā tīkla Facebook lietotāju publikāciju papildu vērtējumam no to "feikisma" viedokļa, vēsta Sputnik Igaunija.

Kompānijas Facebook Inc. vadības ziņojumā, ko publicēja ziņu dienests DW, norādīts, ka Facebook centra darbā tiks iesaistīti IT speciālisti un politiskie eksperti. "Cīņā ar nepatiesajām ziņām" iesaistīto darbinieku skaits pieaugs no 20 tūkst. līdz 30 tūkstošiem. Turklāt Facebook publikāciju ticamības pārbaužu darbā iesaistīs vairāk nekā četrdesmit partneru organizācijas, piemēram, Vācijas Federālo drošības iestādi informācijas tehnoloģiju jomā.

Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Facebook iesūdzēs tiesā Ķīnas kompānijas sakarā ar viltus profilu pārdošanu

Pats situatīvais centrs darbosies vairākās vietās, ieskaitot Facebook galveno mītni Kalifornijā un galveno ofisu Eiropā, kas atrodas Dublikā. EP vēlēšanu priekšvakarā programmu izstrādātāji, datu apstrādes speciālisti un politiskie eksperti 24 stundas diennaktī kontrolēs un analizēs EP vēlēšanām veltītās publikācijas.

EP vēlēšanas notiks 2019. gada 23.-26. maijā. Facebook Inc. jau informēja, ka jaunais sociālā tīkla cenzūras centrs turpinās darbu arī pēc vēlēšanām.

Par spīti veselajam saprātam

Iepriekš jau vēstīts, ka par "cīņu ar nepatiesajām ziņām" Facebook Inc. vadība parasti dēvē tikai Krievijas valsts mediju ziņu cenzūru – tās sagrauj rietumu mediju radīto ainu. Piemēram, pēdējās "feiku apkarošanas" kampaņas gaitā Facebook nodzēsa aptuveni piecsimt aģentūrai Sputnik piederošus profilus un oficiālās lapas, aizbildinoties, ka tie esot "politiski motivēti".

Маргарита Симоньян  - Sputnik Latvija
Instagram nodzēsis Margaritas Simoņanas publikāciju ar lūgumu palīdzēt Donbasa zemessargam

2018. gada 17. novembrī Facebook kiberdrošības nodaļas vadītājs Nataniels Gleihers ziņoja, ka aģenturas Sputnik konti un lapas dzēsti "sakarā ar dalību koordinētā neuzticamā darbībā Krievijā veidota tīkla ievaros, kas operējis Baltijas, Centrālās Āzijas, Kaukāza, Centrālās un Austrumeiropas valstīs".

"Lēmums viennozīmīgi ir politisks, faktiski – cenzūra. Sputnik redakcijas nodarbojas ar ziņām un strādā labi. Ja bloķēšana ir Facebook vienīgā reakcija uz kvalitatīvu mediju darbu, mums nav nekādu jautājumu – te viss ir acīmredzams. Taču ir cerība, ka veselais saprāts gūs virsroku," – Facebook naidīgās darbības komentēja Sputnik preses dienests.

Ziņu lente
0