Uzbrukumā mošejai Jaunzēlandē aptuveni 30 bojāgājušie

© REUTERS / STRINGERЭвакуация пострадавшего от стрельбы в мечети в Новой Зеландии
Эвакуация пострадавшего от стрельбы в мечети в Новой Зеландии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policija aizturējusi četrus aizdomās turamos.

RĪGA, 15. marts — Sputnik. Piektdienas rītā vismaz divās mošejās Kraistčērčā Jaunzēlandē notikusi apšaude, vēsta vietējais izdevums New Zealand Herald.

Mediji vēstīja, ka bojāgājušo skaits, iespējams, sasniedzis 27 cilvēkus.

Aculiecinieki informēja, ka apšaudi Linvudas piepilsētas mošejā, kur tobrīd atradās aptuveni 300 cilvēki, atklājis baltais vīrietis ķiverē, brillēs un armijas virsjakā, kurš turklāt organizējis uzbrukuma tiešraidi internetā.

Domājamais uzbrukuma video ieraksts publicēts tīmeklī, taču policija lūdza to neizplatīt.

"Policija ir informēta par to, ka internetā izplatās ļoti smags video ieraksts, saistīts ar incidentu Kraistčērčā. Ļoti lūdzam neizplatīt šo saiti. Mēs strādājam, lai ierakstu dzēstu," – Twitter tīklā paziņoja Jaunzēlandes policija.

Aizdomās par līdzdalību uzbrukumā aizturētas četras personas – trīs vīrieši un viena sieviete. Mediji informēja, ka viņu vidū ir Austrālijas pilsonis, kas paudis ultralabējus uzskatus. Pirms uzbrukuma viņš publicējis manifestu, kura apjoms sasniedzis 37 lappuses. Viņš nosaucis savas darbības par teroraktu.

Policija neitralizējusi arī vairākus spridzekļus, kas atrasti automašīnās.

Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Arderna nosauca notikušo par "bezprecedenta vardarbības aktu".

"Daudzi cietušie ir migrantu kopienu locekļi. Jaunzēlande ir viņu mājas, viņi – tie esam mēs," – viņa uzrakstīja savā lapā Twitter.

Ziņu lente
0