Mediji: Tramps vēlas piecas reizes palielināt sabiedrotajiem maksu par ASV karaspēku

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп на саммите НАТО в Брюсселе
Президент США Дональд Трамп на саммите НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu līderis izstrādāja formulu "vērtība + 50", saskaņā ar kuru valsts, kurā izvietoti karaspēki, maksās pilnu to uzturēšanās vērtību un vēl pusi no šīs summas.

RĪGA, 12. marts – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps ierosinājis iekasēt no sabiedrotajām valstīm papildu maksu par amerikāņu karaspēka izvietošanu to teritorijā, vēsta laikraksts The Washington Post.

Tiek atzīmēts, ka privātajās sarunās ar saviem palīgiem Tramps  pastāstīja, ka izstrādājis formulu "vērtība + 50".

Президент США Дональд Трамп на церемонии официальной встречи канцлером Германии Ангелой Меркель - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV vēstnieks pieprasa no Vācijas naudu. Daudz naudas
Amerikāņu līderis uzskata, ka valstīm, kurās tiek izvietoti amerikāņu karavīri, ir jāmaksā pilna vērtība viņu uzņemšanai plus 50 procenti no šīs summas. Tādējādi viņš vēlas palielināt maksu piecas reizes, vēsta izdevums.

Informācija par to, ka formula var kļūt par vispārpieņemtu standartu, jau ir satricinājusi Vāciju, Japānu un Dienvidkoreju, vēsta laikraksts. Tiek precizēts, ka šī prasība tika paziņota vismaz vienai valstij oficiālajās sarunās.

Kā atzīmēja Nacionālās drošības padomes pārstāvis Gerets Markizs, ASV prezidenta administrācija "cenšas noslēgt izdevīgu darījumu Amerikas tautai".

Tramps periodiski paziņo, ka Eiropas sabiedrotie nepietiekami iegulda aizsardzības sektora finansēšanā. Tāpat ASV prezidents uzskata, ka NATO dalībvalstu iemaksas ir nepietiekamas un prasa palielināt militāros izdevumus līdz četriem procentiem no IKP.

Ziņu lente
0