Pentagons pieprasījis jaunus spēkus "Krievijas savaldīšanai"

CC BY 2.0 / Official U.S. Navy Page / USS Harry S. Truman (CVN 75)Американский авианосец Гарри Трумэн на базе Норфолк. Архивное фото
Американский авианосец Гарри Трумэн на базе Норфолк. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Bruņoto spēku Eiropā vadība sadarbojas ar Pentagonu, lai palielinātu ar raķetēm bruņoto eskadras kuģu, aviācijas bāzes kuģu grupējumu un zemūdeņu dislokāciju pēc rotācijas principa.

RĪGA, 7. marts — Sputnik. ASV Bruņoto spēku Eiropā vadībai nepieciešami papildu aviācija un jūras spēki Krievijas savaldīšanai "Eiropas aizsardzības iniciatīvas" ietvaros, paziņojis spēku komandieris ģenerālis Kērtiss Skaparoti, vēsta RIA Novosti.

Штаб-квартира Министерства обороны США - Sputnik Latvija
No Aļaskas līdz kosmosam: kas teikts Pentagona ziņojumā par PRA paplašināšanu

Viņš atklāja, ka virspavēlniecība sākusi veidot pamatus budžetam, kas ļaus nodrošināt ceturtās un piektās paaudzes, ka arī bumbvedēju strauju izvēršanu.

"Mēs pieprasām papildu jūras potenciālu, lai palielinātu mūsu bruņojuma letalitāti jūras aspektā un stātos pretī Krievijas potenciālam jūrā. (..) Tas prasa infrastruktūras uzlabošanu," – uzsvēra Skaparoti.

Ģenerālis atzīmēja, ka ASV Bruņoto spēku Eiropā vadība sadarbojas ar Pentagonu, lai palielinātu ar raķetēm bruņoto eskadras kuģu, aviācijas bāzes kuģu grupējumu un zemūdeņu dislokāciju pēc rotācijas principa.

"Tas viss veido letālu militāro spēku, kas savaldīs mūsu pretiniekus un stāsies pretī augošajiem draugiem zem ūdens," – piezīmēja ģenerālis.

Viņš atgādināja, ka 2019. gada budžets ierosina PG un PRA arhitektūras paplašināšanu Eiropā, un paziņoja: viņam esot nepieciešamas papildu iespējas izlūkošanas jomā.

Высокотехнологичная противоракетная система THAAD, предназначенная для перехвата баллистических ракет  - Sputnik Latvija
Eksperts: Baltijas valstis nesaprot, ka Pentagonam tās ir otras šķiras sabiedrotie

Iepriekš kļuva zināms, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis dekrētu par Līguma INF saistību izpildes apturēšanu. Dekrēts paredz, ka Krievija apturēs Līgumā INF minēto saistību izpildi līdz brīdim, kad ASV novērsīs pieļautos saistību pārkāpumus vai pārtrauks līguma darbību.

Iepriekš ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka 2. februārī Vašingtona iniciēs Līguma INF apturēšanas procedūru. Valsts sekretārs Maiks Pompeo atzīmēja, ka vienošanās tiks lauzta, ja Krievija sešu mēnešu laikā neatgriezīšoties pie pilnīgas un pārbaudāmas līguma ievērošanas.

Ziņu lente
0