Politika

Donalds Tramps pagarinājis pret Krieviju vērstās sankcijas

© Sputnik / Роман МахмутовПрезидент США Дональд Трамп выступает на Генеральной Ассамблее Организации Объединенных Наций в Нью-Йорке
Президент США Дональд Трамп выступает на Генеральной Ассамблее Организации Объединенных Наций в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps ir pārliecināts, ka Krievijas darbības kaitē drošībai un stabilitātei Ukrainā.

RĪGA, 5. martsSputnik. ASV prezidents Donalds Tramps pagarinājis pret Krieviju vērstās sankcijas, kas ieviestas 2014. gadā, ņemot vērā situāciju Ukrainā, paziņoja Baltā nama preses dienests.

Paziņojumā Kongresam precizēts, ka iepriekšējā prezidenta Baraka Obamas ieviestās sankcijas turpinās darboties pēc 6. marta viena gada laikā.

Встреча глав стран ЕС в Братиславе - Sputnik Latvija
Baltijas valstu līderi parakstīja deklarāciju par Krievijas "konfrontējošo" uzvedību

Prezidents Donalds Tramps paudis pārliecību, ka Krievijas darbības kaitē drošībai un stabilitātei Ukrainā, vēsta RIA Novosti. Turklāt Krievijas valdības lēmumi militārajā jomā radot ārkārtējus draudus ASV nacionālajai drošībai un ārpolitikai.

Krievijas un rietumvalstu attiecības pasliktinājās, ņemot vērā situāciju Ukrainā un Krimā – pussala pieņēma lēmumu pievienoties Krievijai saskaņā ar referenduma rezultātiem. Rietumvalstis apsūdzēja Krieviju par iejaukšanos Ukrainas lietās un ieviesa sankcijas.

Maskava spēra atbildes soļus, kā arī noliedza visas apsūdzības un atgādināja, ka ir neproduktīvi censties runāt ar to sankciju valodā. Pēdējā laikā Rietumos aizvien biežāk izskan viedokļi par nepieciešamību atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas.

Ziņu lente
0