Politologs: Rietumi iznīcina starptautisko pasaules kārtības sistēmu

© Foto : facebook / Дмитрий ЮрьевПолитолог Дмитрий Юрьев
Политолог Дмитрий Юрьев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumvalstu izturēšanās Venecuēlas jautājumā draud ar ierastās starptautisko tiesisko normu sistēmas demontāžu, uzskata politologs Dmitrijs Jurjevs.

RĪGA, 28. februāris – Sputnik. Rietumvalstis un to satelīti izmanto visus spiediena instrumentus pret Venecuēlu, tostarp arī nelikumīgos, portālā Sputnik Igaunija stāsta politologs Dmitrijs Jurjevs.

Магнат и филантроп Джордж Сорос - Sputnik Latvija
Politika
Soross prognozē Eiropas Savienības sabrukumu pēc PSRS scenārija

Par to savā uzrunā ANO Drošības padomē pavēstīja Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasilijs Ņebenzja.

"Sauksim lietas īstajos vārdos: mūsu acu priekšā aplaupa suverēnu valsti, cenšas novest to līdz nabadzībai, lai nomainītu tām nepatīkamu režīmu," – atzīmēja Ņebenzja.

Krievijas pastāvīgā pārstāvja vietnieks Dmitrijs Poļanskis ANO Drošības padomes sēdes gaitā piebilda, ka ASV ar saviem labojumiem, pēc būtības, nobloķējušas Krievijas ierosināto paziņojuma projektu par situāciju Venecuēlā, kas aicina ārvalstis atteikties no iejaukšanās šīs valsts politiskajos procesos un izvairīties no ultimātu valodas savos komentāros un paziņojumos.

Rietumvalstu izturēšanos Venecuēlas jautājumā politologs Dmitrijs Jurjevs komentēja radio Sputnik ēterā:

"Mums ir darīšana ar starptautiskās pasaules kārtības sistēmas faktiskas iznīcināšanas izpausmi."

Viņš norādīja, ka patlaban ir saskatāms, cik milzīgā "lavīnveidīgā" ātrumā sabrūk pretsvaru un savaldīšanas sistēma pasaulē.

Rietumu vēlme panākt savus mērķus un par katru cenu nomainīt pašreizējo varu Venecuēlā ir pretrunā visiem starptautisko tiesību pamatprincipiem un draud ar svarīgāko starptautisko institūtu demontāžu, kas garantēja mieru kopš Otrā pasaules kara beigām.

Džordžs Soross - Sputnik Latvija
Viedoklis
Džordžs Soross: šī Eiropas Savienība ir salūzusi, es radīšu jaunu

Iepriekš vēstīts, ka politiskā krīze Venecuēlā krasi saasinājās 23. janvārī, kad opozīcijas mītiņā Huans Gvaido pasludināja sevi par "Venecuēlas pagaidu prezidentu". Gandrīz nekavējoties ASV paziņoja, ka atzīst viltvārža statusu. Tām pievienojās vairākas Latīņamerikas un Eiropas valstis.

Savukārt Maskava novērtēja notiekošo kā Rietumu atbalstīta nelikumīga valsts apvērsuma mēģinājumu. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka Venecuēlas problēmas iespējams risināt tikai uz ANO Statūtu principu pamata.

Ziņu lente
0