Lielbritānija gatavojas paplašināt spēkus Arktikā aizsardzībai no Krievijas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apvienotās Karalistes aizsardzības ministrs pastāstīja, ka bruņoto spēku karavīri tiks apmācīti kopā ar kolēģiem no Norvēģijas, bet lidmašīnas "Poseidon" veiks reisus virs Arktikas.

RĪGA, 20. februāris – Sputnik. Lielbritānija apņēmusies nostiprināt savus spēkus Arktikā, lai "aizsargātu" NATO ziemeļu flangu no Krievijas, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz izdevumu The Telegraph.

Šo apņemšanos paudis valsts aizsardzības ministrs Gevins Viljamsons, apmeklējot Lielbritānijas jūras kājnieku vienību armijas bāzē Norvēģijā.

Politiķis atklāja, ka Apvienotās Karalistes desmit gadu programmā ieplānots organizēt ik gadus vairāk nekā tūkstoš kājnieku apmācības kopā ar norvēģu karavīriem. Turklāt viņš pavēstīja, ka no nākamā gada lidmašīnas P8 "Poseidon" sāks lidojumus virs Arktikas, lai "stātos pretī" Krievijas zemūdenēm.

ASV JKS atomzemūdene USS Florida. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV un Krievijas "konfrontācija" Arktikā: fineses ir būtiskākās

"Neatkarīgi no tā, vai mēs noslīpējam savas iemaņas zemas temperatūras apstākļos, vai mācāmies no seniem sabiedrotajiem, tādiem kā Norvēģija, vai kontrolējam zemūdeņu nestos draudus ar mūsu lidmašīnas "Poseidon" palīdzību, mēs būsim gatavi jauniem izaicinājumiem," – politiķa teikto citēja The Telegraph.

Rietumu politiķi pastāvīgi diskutē par augošajiem "Krievijas draudiem". Tamlīdzīgus izteikumus visbiežāk izmanto Baltijas valstis un Polija. Ar saviem Krievijai naidīgajiem izteikumiem pazīstams arī Lielbritānijas aizsardzības ministrs.

Pagājušajā nedēļā viņš piedalījās Minhenes drošības konferencē, kur lielu daļu sava ziņojuma veltīja Krievijai un no tās it kā nākošajiem "draudiem".

Pie tam Maskava ne vienu reizi vien ir uzsvērusi, ka Krievija nevienam nav uzbrukusi un tamlīdzīgus plānus nelolo. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atzīmēja, ka Ziemeļatlantijas aliansei ļoti labi zināms, ka Krievija neplāno uzbrukumu, taču NATO izmanto Rietumu histēriju, lai paplašinātu savu militāro kontingentu Krievijas robežu tuvumā.

Ziņu lente
0