Ukrainas vēstniecība pieprasījusi labot Times rakstu par Donbasu

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasСитуация в поселках Саханка и Зайцево Донецкой области
Ситуация в поселках Саханка и Зайцево Донецкой области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas vēstniecība Lielbritānijā pieprasīja nekavējoties labot rakstu Times, kurā konflikts valsts austrumos tika nosaukts par pilsoņu karu.

RĪGA, 10. februāris — Sputnik. Britu avīzes The Times žurnālisti izlabojuši materiālu par situāciju Donbasu, pēc Ukrainas vēstniecības Lielbritānijā paustā sašutuma, vēsta RIA Novosti.

Маргарита Симоньян  - Sputnik Latvija
Instagram nodzēsis Margaritas Simoņanas publikāciju ar lūgumu palīdzēt Donbasa zemessargam

Ukrainas diplomātiem šķita nepieļaujams tas, ka materiāla autori konfliktu valsts austrumos nosauca par pilsoņu karu. diplomāti paziņoja, ka Ukrainas Bruņotie spēki Donbasā cīnoties nevis ar saviem līdzpilsoņiem, bet gan ar "četrdesmit tūkstošiem Krievijas armijas karavīru".

"Nekavējoties izlabojies rakstu!" – teikts Ukrainas vēstniecības paziņojumā Twitter.

Izdevuma redakcija atbildēja uz diplomātu sašutumu, mainot formulējumu rakstā pret "konflikts Ukrainā", taču ignorēja vēstniecības tālākos komentārus.

Operācija Donbasā

2014. gada aprīlī Kijevas valdība sāka militāru operāciju pret Luganskas un Doņeckas tautas republikām, kas pasludināja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā. ANO jaunākie dati liecina, ka konflikta upuru skaits sasniedzis 10 tūkstošus cilvēku.

Президент Украины Петр Порошенко и президент США Дональд Трамп во время встречи 20 июня 2017 года - Sputnik Latvija
Amerikas senatori atzinuši, ka Ukraina ir "nevaldāma problēma"

Jautājums par situācijas noregulēšanu Donbasā tiek apspriests, piemēram, kontaktu grupas sēdēs Minskā, taču arī pēc vienošanās par pamieru konflikta pušu starpā turpinās apšaudes.

Kijeva uzskata, ka Krievija ir "agresors" un pastāvīgi apsūdz par iejaukšanos tās iekšējās lietās. Maskava visas apsūdzības atspēko un uzskata par nepieļaujamām – tā norāda, ka nav iejaukta Ukrainas iekšējā konfliktā un vēlas, lai Ukraina pārvarētu politisko un ekonomisko krīzi.

Ziņu lente
0