Politika

Ķīna uzskata Lietuvas apsūdzības par absurdām un muļķīgām

© GREG BAKER / AFPФлаг Китая
Флаг Китая - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnas Tautas Republikas diplomāti norādīja, ka no Baltijas valsts specdienestu puses ir ļoti dīvaini paļauties uz pieņēmumiem un iztēli.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Ķīna uzskata par absurdām Lietuvas izteiktās apsūdzības par kompānijas Huawei iespējamu kiberspiegošanu, vēsta aģentūra France Presse.

Флаги США и Китая во время визита Дональда Трампа в Пекин 9 ноября 2017 года - Sputnik Latvija
Politika
Ķīna pieprasījusi no ASV anulēt Huawei finanšu direktores aresta pieprasījumu

Iepriekš Lietuva pievienojās ASV kampaņai pret Huawei. Savienoto Valstu varasiestādes apgalvoja, ka Eiropas Savienības valstīm nevajadzētu izmantot Ķīnas kompānijas ražotās iekārtas piektās paaudzes mobilo sakaru (5G) sistēmu ieviešanai vai "parakstīt līgumus ar neuzticamiem piegādātājiem no tādām valstīm kā Ķīna", vēsta Sputnik Lietuva.

Lietuvas Valsts drošības departamenta un militārās izlūkošanas dienesta pārskatā, kas tika publicēts šonedēļ, apgalvots, ka Ķīna varot "spiegot", mēģināt "savervēt" Lietuvas pilsoņus un censties iegūt piekļuvi slepenai informācijai.

"No Lietuvas izlūkdienestu un drošības dienestu puses ir  absurdi un muļķīgi paļauties uz pieņēmumiem un iztēli un laist klajā nepamatotus izkropļojumus," – aģentūra AFP citēja Ķīnas vēstniecību Lietuvā.

Ziņojumā vēstīts, ka Ķīna bija "šokēta un pārsteigta" par "absolūti nepieņemamiem" paziņojumiem no Lietuvas specdienestu puses. Diplomāti uzsvēra, ka "Ķīna nerada ne mazākos draudus Ķīnas drošībai".

Iepriekš intervijā Sputnik Lietuva interneta portāla "Mobilās telekomunikācijas" galvenais redaktors Leontijs Bukšteins pastāstīja, ka Viļņa ir gatava uz visu, lai iztaptu ASV, kaut arī Vašingtonas ieteikumi nepārprotami kaitē Lietuvas pilsoņiem un ekonomikai. Eksperts pauda viedokli, ka ASV padomi vēl nekad nav nesuši labumu Lietuvai un citām Baltijas valstīm, un itin drīz Huawei vietā Eiropas tirgū ienāks kāda kompānija no Savienotajām Valstīm.

Ziņu lente
0