Ukrainas CVK atradusi Porošenko nenomaksātus nodokļus un deklarācijā noklusētu kuģi

© AFP 2023 / PATRICK HERTZOGПрезидент Украины Петр Порошенко на заседании Парламентской Ассамблеи Совета Европы
Президент Украины Петр Порошенко на заседании Парламентской Ассамблеи Совета Европы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji vēsta, ka Ukrainas tagadējais prezidents Petro Porošenko nav samaksājis peļņas nodokli pēc īpašuma pārdošanas.

RĪGA, 10. februārisSputnik. Ukrainas Centrālā vēlēšanu komisija konstatējusi pārkāpumus Petro Porošenko deklarācijā, ko tagadējais prezidents iesniedzis dalībai vēlēšanās, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz portālu Strana.ua.

Izdevuma rīcībā esošie dati liecina, ka kandidātu deklarāciju monitoringa departamenta darbiniekiem radušies jautājumi par nekustamajiem īpašumiem, transporta līdzekļiem, kā arī nodokļu nomaksu pēc īpašumu pārdošanas.

Стоп-кадр трансляции выступления Петра Порошенко в Киеве. 29 января 2019 - Sputnik Latvija
Porošenko "nobiedēja" ukraiņus ar "Putinu aiz stūra"

Cita starpā P.Porošenko nav deklarējis 2005. gadā būvētu tūristisku kuģi, lai arī izraksts no Ukrainas Kuģu grāmatas apstiprina, ka tā īpašnieks ir prezidents. Tāpat deklarācijā minēti divi dzīvokļi un vasarnīca, kas pieder Porošenko dzīvesbiedrei, taču šie objekti nav iekļauti nevienā īpašumu reģistrā, norādīja izdevums.

Rakstā minēta arī informācija par to, ka P.Porošenko nav samaksājis nodokļus pēc īpašuma pārdošanas. Cita starpā runa ir arī par vērtspapīriem, kuru kopējā summa sasniedz 172 tūkstošus grivnu (apmēram 5,6 tūkstoši eiro).

Pie tam Centrālā vēlēšanu komisija nesaskata pamatu noraidīt kandidāta reģistrāciju.

Prezidenta vēlēšanas notiks 31. martā. Vēlēšanās piedalīsies rekordliels skaits kandidātu – tām balotējušies 44 cilvēki.

Ziņu lente
0