Politika

Mamikins: Eiroparlaments pat necenšas iziet no strupceļa attiecībās ar Krieviju

© Sputnik / Sergey MelkonovМамыкин в Парламенте: иногда приходится объяснять на пальцах
Мамыкин в Парламенте: иногда приходится объяснять на пальцах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiroparlamenta Ārlietu komiteja nobalsojusi pat pret tik nevainīgām lietām, kā starpparlamentu sakaru atjaunošanu ar Krieviju, ar sašutumu norādīja deputāts Andrejs Mamikins.

RĪGA, 7. februāris – Sputnik. Eiroparlamentārieši, kuri atbalstīja Sandras Kalnietes antikrievisko ziņojumu, pat necenšas iziet no strupceļa attiecībās ar Krieviju, norādīja Eiroparlamenta deputāts no Latvijas Andrejs Mamikins. Par saviem iespaidiem saistībā ar balsojumu un pašu ziņojumu Mamikins stāsta Facebook.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, Eiroparlamenta Ārlietu komisija atbalstījusi tās vicepriekšsēdētājas, deputātes no Latvijas Sandras Kalnietes ziņojumu, kura piedāvā pārskatīt vienošanos par partnerību un sadarbību ar Krieviju un padarīt to striktāku.

Евро - Sputnik Latvija
Mamikins: vienota valūta ir problēma, kas var sašķaidīt ES

Ziņojuma fināla tekstu, kurš tiks izskatīts Eiroparlamenta plenārsēdē martā, Mamikins nosauca par "ļoti sliktu".

Viņš atzīmē, ka vairums komitejas deputātu balsojuši pat pret tik "sterilām" lietām, kā starpparlamentu sakaru atjaunošanu ar Krieviju. Mamikins atgādināja, ka visi Eiroparlamenta sakari ar Krievijas Valsts Domi un Federācijas Padomi ir jau piecus gadus iesaldēti, savukārt daudzi Krievijas deputāti iekļauti Eiropas Savienības melnajā sarakstā.

Andrejs Mamikins pievērsa uzmanību tam, ka sociālistu un demokrātu grupā deputātiem atļāva balsot brīvi – atbalstīt ziņojumu vai nē.

"Es, protams, balsoju pret šo nekvalitatīvo un absolūti nekonstruktīvo dokumentu. Vairums manas grupas deputātu komitejas (sēdē – red.) atturējās, jeb nebalsoja par. Uzreiz pēc rezultātu paziņošanas labējie sāka kliegt uz mums, sociālistiem, un kolēģiem-komunistiem (balsoja pret): "Lūk, kurus nopircis Putins!"

Šausmīgi pretīgi. Un galvenais, ka šie bezgala lieliskie cilvēki pat necenšas iziet no strupceļa attiecībās ar Krieviju, kurā paši sevi 2014. gadā arī iedzina," norādīja Mamikins.

Iepriekš senators Aleksejs Puškovs nosauca Kalnietes rezolūcijas projektu "Par Krievijas un ES attiecību stāvokli" par "kapakmeni". Pēc viņa sacītā, situācijā, kad ES iesaldējusi līguma darbību, šāda saraušana "ir nepieciešama vienīgi tiem, kas vēlas uzlikt kapakmeni uz attiecībām ar Krieviju kā tādām". Šāda notikumu attīstība neatbilst pašas Eiropas Savienības interesēm, norādīja politiķis.

Vienošanās par ES un Krievijas partnerību un sadarbību stājās spēkā 1997. gadā. Līguma termiņš beidzās 2007. gada 1. decembrī. Puses atzina nepieciešamību izstrādāt jaunu dokumentu, kurš nosaka KF un ES attiecības. No 2008. līdz 2010. gadam Krievijai un Eiropas Savienībai notika 12 vienošanās pārrunu raundi.

Kā iepriekš norādīja Krievijas pastāvīgais pārstāvis ES Vladimirs Čižovs, kopš 2010. gada radusies pauze šajās pārrunās ir "ievilkusies".

Ziņu lente
0