Wall Street Journal stāsta par ASV "slepeno plānu" Venecuēlā

© Sputnik / Марко Бельо / Pāriet pie mediju bankasЛидер оппозиции Венесуэлы Хуан Гуаидо выступил на митинге в Каракасе
Лидер оппозиции Венесуэлы Хуан Гуаидо выступил на митинге в Каракасе  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevums apgalvo, ka Huans Gvaido pasludināja sevi par pagaidu prezidentu un solīja izveidot pagaidu valdību tikai pēc telefona sarunas ar ASV viceprezidentu Maiku Pensu.

RĪGA, 27. janvāris — Sputnik. ASV valdība vairākas nedēļas izstrādājusi "slepenu plānu" opozīcijas atbalstam Venecuēlā, pavēstīja Wall Street Journal.

Izdevuma informācijas avots no Donalda Trampa administrācijas pastāstīja, ka 22. janvāra naktī ASV viceprezidents Maiks Penss piezvanījis Venecuēlas vietējo opozicionāru līderim un parlamenta spīkeram Huanam Gvaido un apsolījis viņam atbalstu no Vašingtonas puses, ja viņš pasludinās sevi par prezidenta pienākumu izpildītāju.

Президент Венесуэлы Николас Мадуро целует флаг - Sputnik Latvija
Bloomberg: Anglijas Banka atteikusies izsniegt Venecuēlas prezidentam valsts aktīvus

Šī telefona saruna kļuva par plāna sākumpunktu. Tūlīt pēc sarunas, apgalvoja izdevuma sarunbiedrs, Huans Gvaido pasludināja sevi par pagaidu prezidentu un solīja izveidot pagaidu valdību, kā arī organizēt vēlēšanas. ASV, Kanāda, Brazīlija un vairākas citas valstis gandrīz nekavējoties atzina viņa pilnvaras.

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro notiekošo nosauca par valsts apvērsumu. Krievija paziņoja, ka atbalsta likumīgo valsts vadītāju. Venecuēlas Augstākā tiesa paziņoja, ka opocizionāru darbības ir neliģitīmas un pieprasīja prokuratūrai sodīt Nacionālās asamblejas vadītāju. Venecuēlas aizsardzības ministrs Vladimirs Padrino Lopess paziņoja, ka valsts bruņotie spēki saglabās uzticību N.Maduro.

Ziņu lente
0