Par kādiem grēkiem: policija arestējusi bijušo Skotijas vadītāju Aleksu Salmondu

© REUTERS / Henry NichollsАлекс Салмонд
Алекс Салмонд - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Skotijas pirmais ministrs Alekss Salmonds, tagadējais politiskā šova vadītājs telekanālā RT, tika arestēts pēc apsūdzības nolasīšanas.

RĪGA, 25. janvāris — Sputnik. Ceturtdien, 24. janvārī policija arestējusi Aleksu Salmondu, Skotijas pirmo ministru no 2007. līdz 2014. gadam, kurš aktīvi atbalstīja Skotijas neatkarību no Lielbritānijas, vēsta Sputnik Igaunija

Izdevums The Telegraph informēja, ka 64 gadus vecais politiķis, kurš 2017. gada novembrī sāka vadīt "Aleksa Salmonda šovu" telekanālā RT, stāsies tiesas priekšā Edinburgā.

Полиция Великобритании - Sputnik Latvija
Britu policisti līdz šim nav pievērsuši uzmanību izvarotāju bandām

Skotijas policija apstiprināja, ka Alekss Salmonds ir arestēts, taču nesniedza nekādu informāciju par viņam izvirzīto apsūdzību. Vietējie mediji ziņoja, ka arests, iespējams, saistīts ar apsūdzībām, ko 2018. gada janvārī izvirzīja divi reģionālās administrācijas darbinieki. Viņi apgalvoja, ka 2013. gadā Salmonds viņiem it kā esot seksuāli uzmācies.

Skotijas prokuratūra izvirzījusi bijušajam reģiona vadītājam apsūdzības 14 punktos. Cita starpā viņš apsūdzēts par diviem izvarošanas mēģinājumiem, teikts tiesā iesniegtajā dokumentā.

Salmonda arestu komentēja arī telekanāla RT un ziņu aģentūras "Rossija segodņa" galvenā redaktore Margarita Simoņana.

Viņa atgādināja, ka vēl viens politiskā šova vadītājs RT – Džulians Asanžs – tāpat apsūdzēts par seksuāliem noziegumiem.

"Domāju, šeit būs tas pats," – secināja Simoņana.

Savukārt pats Alekss Salmonds pilnībā noliedza viņam izvirzītās apsūdzības par seksuālu uzmākšanos. Viņš norādīja, ka izmeklēšana pret viņu ir nelikumīga, subjektīva un netaisnīga. Tāpat politiķis uzsvēra, ka varasiestādes nav devušas iespēju iepazīties ar pierādījumiem un paust savu viedokli.

Politisks process

2019.gada janvārī Edinburgas tiesa nepieņēma Skotijas valdības izmeklēšanā minētos argumentus sūdzību jautājumā un atzina, ka izmeklēšanas procedūra neatbilst likumiem un standartiem.

Министр обороны Великобритании Майкл Фэллон - Sputnik Latvija
Lielbritānijas aizsardzības ministra demisija: uzmākšanās bija tikai iegansts

Telekanāls RT informēja, ka Alekss Salmonds pats ieradies policijā, lai sniegtu liecību lietā par uzmākšanos. "Tur viņu formāli arestēja. Tagad prokuratūrai jāpieņem lēmums, vai ir pietiekams pamats nodot lietu tiesā... Ir bīstami būt RT raidījuma vadītājam," – atzīmēja Salmonda kolēģi.

Aizvadītajā nedēļā tiesā jau "izjuka pirmā civilprasība par uzmākšanos", tagad ir runa par otru, jau kriminālietu, un "Salmonds ir arestēts sakarā ar to".

"Jau no paša sākuma Salmonds uzstāja, ka process bija politisks un apsūdzību izskatīšanā pieļauti pārkāpumi. Tiesa viņu atbalstīja," – uzsvēra RT.

Ziņu lente
0