Francijā televīzijas raidījums bērniem uzbrūk Krievijai

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasГлавный редактор телеканала RT и МИА "Россия сегодня" Маргарита Симоньян
Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telekanāla RT un ziņu aģentūras "Rossija segodņa" galvenā redaktore Margarita Simoņana pastāstīja, ka pārraides vadītājs māca bērnus, ka vārda un preses brīvība Krievijā esot ierobežota.

RĪGA, 24. janvāris — Sputnik. Telekanāla RT un ziņu aģentūras "Rossija segodņa" galvenā redaktore Margarita Simoņana pastāstīja par bērniem paredzētu televīzijas pārraidi Francijā, kuras vadītāji bērniem māca, ka Vladimirs Putins esot "dezinformācijas cars", bet telekanāls RT vēstot "to, ko grib dzirdēt Putins", vēsta RIA Novosti.

"Jautra studija, Makronam (Francijas prezidentam – red.) līdzīgs raidījuma vadītājs un interesanti uzdevumi mazgadīgajiem dalībniekiem. Pārraides gaitā tās vadītājs saka priekšā bērniem pareizās atbildes uz jautājumiem par to, kā klājas ar preses brīvību Krievijā," – viņa pastāstīja Telegram tīklā.

Simoņana aprakstīja, kā bērni stāstījuši: Putins liekot "atzinīgi atsaukties par valdību". Vēl vairāk, 15 gadus vecais Aleksandrs ar Francijas, Ukrainas un Moldovas pilsonībām apgalvojis, ka "Putins sēdina cietumā opozicionārus, un mūsdienu Krievija patiesībā neatšķiras no Krievijas 1991.-1992. gados".

Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Simoņana: tikai muļķis ticēs Facebook "liberālismam"

Krievija šovā tika nosaukta par "gigantisku fabriku, kas ražo nepatiesas ziņas". Simoņana piezīmēja, ka tie paši bērni lasa fragmentus no RT un Le Monde materiāliem par opozicionāru Alekseju Navaļniju un protestiem. Viens no bērniem skaidroja, ka "raksti uzrakstīti dažādi, jo viens raksts ir no Krievijas, kur visu tieši kontrolē Putins, bet otra – tā ir Le Monde, un Le Monde Putins nekontrolē".

Turklāt bērniem dots uzdevums izveidot Putina profilu Twitter tīklā. Kā pirmo viņi uzrakstījuši tvītu "I love fake news" ("Man patīk viltus ziņas." — red. piez.).

"Lieliskā jaunā pasaule. Drīz mēs publicēsim video ierakstu par to visu," – noslēgumā piebilda Simoņana.

Ziņu lente
0