Mediji: Parīze informējusi Tokiju par nolūku panākt Renault un Nissan apvienošanos

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasЛоготип Nissan
Логотип Nissan - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Alianse Renault – Nissan tika izveidota 1999. gadā. Turklāt Renault pieder 43% Nissan, savukārt japāņu kompānijai pieder 15% franču partnera akciju.

RĪGA, 20. janvāris – Sputnik. Francijas valdības pārstāvji informēja oficiālo Tokiju par nolūku panākt autoražotāju koncernu Renault un Nissan Motor apvienošanos vienotā holdinga kompānijā, kā arī par plāniem drīzumā izvēlēties jaunu japāņu autoražotāja direktoru padomes priekšsēdētāju pēc Karlosa Gona aresta, vēsta RIA Novosti.

Saskaņā ar avīzes Nikkei datiem, franču delegācija, tostarp Renault direktoru padomes pārstāvis Martens Viāls un ekonomikas ministra kabineta direktors Emanuels Mulēns, šonedēļ apmeklēja Japānu lai veiktu attiecīgas pārrunas. Esošā Renault – Nissan – Mitsubishi alianses vienošanās sniedz tiesības franču autoražotājam norīkot japāņu Nissan vadību.

Autosalonā Dubaijā demonstrēts apzeltīts Nissan GT-R - Sputnik Latvija
Video
Autosalonā Dubaijā demonstrēts apzeltīts Nissan GT-R

Tiešu datu par to, kad Francija plāno nosaukt jaunā vadītāja vārdu, kā arī informācijas par visiespējamākajiem kandidātiem netiek paziņota.

Karloss Gons un viņa labā roka koncernā Gregs Kellijs tik arestēti 19. decembrī sakarā ar aizdomām par to, ka Nissan vadītājs ar Kellija palīdzību nav deklarējis visus savus ienākumus. Nedeklarēto ienākumu summa no 2010. līdz 2017. gadam tiek vērtēta apmēram 8 miljardu jenu apmērā (ap 71 miljonam dolāru). Gons uzstāj, ka viņam nebija nodomu slēpt ienākumus.

Decembra beigās prokuratūra veica atkārtotu Gona arestu, par pamatu tam kļuva aizdomas, ka viņš uz kompānijas rēķina sedzis zaudējumus, kurus guva privātu investīciju rezultātā. Zaudējumi sastādīja 1,85 miljardus jenu (pēc tā brīža kursa ap 21 miljonam dolāru).

Alianse Renault – Nissan – Mitsubishi ir partnerība starp franču kompāniju Renault un japāņu Nissan un Mitsubishi mašīnbūves attīstības nozarē. Alianse Renault – Nissan tika izveidota 1999. gadā. Turklāt Renault pieder 43% Nissan, savukārt japāņu kompānijai pieder 15% franču partnera akciju. 2016. gadā kompānija Nossan iegādājās 34% kompānijas Mitsubishi Motors akciju, rezultātā tika izveidota pasaulē lielākā autoražotāju alianse, kuras kopējie pārdošanas apjomi 2017. gadā sastādīja 10,6 miljonus automobiļu.

Ziņu lente
0