Vācijas ĀM izvērtēja ASV vēstnieka vēstules saistībā ar "Ziemeļu straumi 2"

© Photo Nord Stream 2 / Axel SchmidtУкладка труб газопровода "Северный поток — 2"
Укладка труб газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš ASV vēstnieks Berlīnē izsūtīja vēstules vācu kompānijām, kuras piedalās gāzesvada celtniecības īstenošanā, kurās deva mājienu par iespējamām Vašingtonas sankcijām šajā sakarā.

RĪGA, 14. janvāris – Sputnik. Vācijas Ārlietu ministrija uzskata, ka Amerikas vēstnieka VFR Ričarda Grenela izsūtītās vēstules saistībā ar "Ziemeļu straumi 2" ir kārtējā provokācija, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz izdevumu Handelsblatt.

Iepriekš medijos parādījās informācija, ka ASV diplomāts atsūtījis vēstules dažām vācu kompānijām, kuras piedalās projekta īstenošanā, – tajās viņš brīdina par Vašingtonas iespējamajām sankcijām, kā arī dod mājienu par "draudiem", kurus rada "Ziemeļu straume 2".

Трубы газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija
Viedoklis
Daudzšķautņainā Lietuva iebilst pret "Ziemeļu straumi 2", taču ne pret tās sponsoriem

Tiek norādīts, ka uzņēmumi vērsušies Vācijas ārpolitikas iestādē. Tur viņiem ieteikts pagaidām atturēties no atbildes sniegšanas.

Pirmdien federālā kanclera iestāde un ĀM grasās apspriest, kā un vai būtu jāreaģē "uz Grenelu un visām viņa jaunajām provokācijām", vēsta žurnāls Spiegel.

"Ziemeļu straume 2"

Projekts "Ziemeļu straume 2" paredz divu cauruļvadu izbūvi ar kopējo jaudu 55 miljardu kubikmetru gāzes gadā no Krievijas piekrastes Baltijas jūras dibenā līdz Vācijai. Pret "Ziemeļu straumi 2" iebilst vairākas valstis, it īpaši Ukraina, kas baidās zaudēt Krievijas gāzes tranzīta nestos ienākumus, un ASV, kas lolo ambiciozus plānus piegādāt Eiropā savu SDG. Arī Latvija, Lietuva un Polija pauda neapmierinātību ar "Ziemeļu straumi 2", jo uzskata, ka tas esot politisks projekts.

Krievija jau vairākkārt paziņojusi, ka "Ziemeļu straume 2" ir absolūti komerciāls un konkurences projekts, un norādīja, ka tas neparedz Krievijas gāzes tranzīta izbeigšanu caur Ukrainu uz ES.

Iepriekš VFR ĀM Haiko Māss kritizēja ASV pozīciju "Ziemeļu straumes 2" jautājumā. Viņš norādīja, ka Vašingtona iet nepareizā ceļā. Savukārt Vācijas kanclere Angela Merkele vairākkārt uzsvērusi, ka Berlīne izskata to kā komercprojektu.

Ziņu lente
0