Saldumi, kas var izraisīt vēzi

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasОткрытие "Центрального детского магазина на Лубянке"
Открытие Центрального детского магазина на Лубянке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dietologi iesaka atteikties no pieciem produktiem, kuri provocē vēža slimības.

RĪGA, 2. janvāris – Sputnik. Bīstamo produktu sarakstā iekļautas konfektes, kēksi, karstā šokolāde, brauni un gāzētie dzērieni, raksta Food News.
Visvairāk "ķīmijas" satur kēksi un kūkas ar krāsaino glazūru. Izrādījies, ka glazūras ražošanā izmanto krāsvielas uz naftas produktu pamata. Bērniem tādi kārumi var izraisīt uzmanības deficīta sindromu, hiperaktivitāti un pat vēzi.

Cukurs - Sputnik Latvija
Zinātnieki pastāstīja par cukura kaitīgo ietekmi uz veselību

Ledenes arī rada nopietnus draudus veselībai, jo mākslīgās krāsvielas to sastāvā satur ģenētiski modificētas kukurūzas sīrupu. Šī komponenta lietošana var izraisīt onkoloģiskas saslimšanas.
Turklāt kukurūzas sīrups, viens no gāzēto dzērienu komponentiem, arī ir bīstams veselībai. Karstā šokolāde tika iekļauta šajā sarakstā, jo satur pārāk daudz attīrītā cukura un hidrogenizētā sviesta. Mūsdienās populārie brauni arī satur bīstamas sastāvdaļas - ģenētiski modificētas eļļas.
Dietologi brīdina, ka, izvēloties pārtikas produktus, ir vērts ņemt vērā ne tikai kaloriju saturu, bet arī ķīmisko vielu klātbūtni. Nodarīt kaitējumu veselībai ir daudz bīstamāk nekā iegūt liekos kilogramus.

Ziņu lente
0