Naftogaz pastāstīja, par cik samazinājies gāzes tranzīts caur Ukrainu

© Sputnik / Ilya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasМагистральный газопровод
Магистральный газопровод - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas kompānijā uzskata, ka tas ir saistīts ar Krievijas gāzes piegāžu apjomu palielināšanu pa cauruļvadu "Ziemeļu straume".

RĪGA, 29. decembris – Sputnik. Naftogaz paziņoja par gāzes tranzīta apjomu samazināšanos cauri Ukrainas gāzes transporta sistēmai, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz kompānijas preses dienestu.

Šī gada deviņos mēnešos piegādes samazinājušās par 7% – līdz 65,4 miljardiem kubikmetru. Naftogaz uzskata, ka tas ir saistīts ar piegāžu pieaugumu pa "Ziemeļu straumi".

Кот на батарее - Sputnik Latvija
Aprīlī rīdziniekiem uzreiz par 12% var palielināt apkures maksu

"Viens no galvenajiem gāzes tranzīta apjomu samazināšanās faktoriem cauri Ukrainas GTS ir Krievijas gāzes tranzīta apjomu palielināšana Eiropai pa cauruļvadu Nord Stream – OPAL," teikts kompānijas paziņojumā.

Taču Ukrainas koncernā norādīja, ka šajā periodā pieaugusi gāzes transportēšana ukraiņu patērētājiem par 1% sakarā ar izejvielas izmantošanu.

Iepriekš Naftogaz vadītājs Andrejs Koboļevs sūdzējās, ka nākamo gadu kompānija sāks ar minimālu līdzekļu atlikumu savos kontos. Finanšu grūtības, pēc viņa sacītā, ietekmēs gāzes iepirkumus apkures sezonas karstākajā sezonā, kā arī citus projektus, kuri attiecas uz gāzes ieguvi un GTS modernizāciju.

"Ziemeļu straume"  ir maģistrāles gāzesvads starp Krieviju un Vāciju, kurš iet pa Baltijas jūras dzelmi. Tas sastāv no diviem cauruļvadiem, pa kuriem ik gadu  tiek piegādāti gandrīz 62 miljardi kubikmetru gāzes.

Piegādes pa pirmo cauruli sākās 2011. gadā, 2012. gada oktobrī tika uzsākta otrās caurules ekspluatācija.

Tieši kā "Ziemeļu straumes 2" gadījumā, pret tā celtniecību uzstājās dažas Eiropas valstis, tostarp Baltijas valstis.

Ziņu lente
0