Merkelei nopirks jaunu lidmašīnu, varbūt pat divas

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Pāriet pie mediju bankasКанцлер Германии Ангела Меркель во время саммита ЕС в Брюсселе
Канцлер Германии Ангела Меркель во время саммита ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kanclere nedrīkst kavēt svarīgas tikšanās tādēļ, ka viņas lidmašīna pēkšņi salūzusi, uzskata bundesvēra vadītāja.

RĪGA, 16. decembris – Sputnik. Vācijas Aizsardzības ministrija plāno iegādāties vienu vai divas tālo maģistrāļu lidmašīnas Airbus A330 vai A350  Vācijas kancleres Angelas Merkeles vajadzībām, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Ierosinājums izskanējis pēc incidenta laikā, kad kanclere devās uz G20 samitu novembra nogalē: viņas lidmašīna bija spiesta nosēsties Ķelnē tehnisku bojājumu dēļ. Politiķe ieradās Buenosairesā "ar lielu aizkavēšanos" – viņa lidoja ar pasažieru reisu no Spānijas, jo visas vācu ekipāžas bija aizņemtas.

Viens no reisa Madride-Buenosairesa pasažieriem publicēja Twitter Vācijas kancleres fotogrāfiju – Angela Merkele atradās aviokompānijas Iberia reisa biznesa klasē.

​Pirmajā uzņēmumā redzams, ka kanclere ienāk biznesa klases salonā, piesardzīgi vērojot ceļabiedrus. Otrajā uzņēmumā viņa sēž krēslā un, šķiet, strādā ar monitoru.

​Trešajā fotogrāfijā politiķe strādā ar planšetdatoru, rokās – tālrunis, pie kājām – liela zaļa soma.

"Bija rūgti uzzināt, ka kanclere ieadusies G20 samitā ar 12 stundu nokavēšanos. Tas nedrīkst atkārtoties," – uzskata iniciatīvas autore, Vācijas aizsardzības ministre Ursula fon der Laiena.

Līdzekļus lainera iegādei plānots pieprasīt no valsts budžeta. Lidmašīnas cena ir atkarīga no tās vecuma un ekipējuma; tā var sastādīt 200-300 miljonus eiro.

Ziņu lente
0