Davosas forums pretojas ASV un Rietumu sankcijām pret Krieviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šveice nolēmusi neatkāpties no ilggadējām tradīcijām un uzaicināt uzņēmējus un politiķus no Krievijas apmeklēt lielāko politiski ekonomisko pasākumu – Davosas forumu, kas notiks 2019. gada janvārī. Maskavas ultimāts ir iedarbojies.

RĪGA, 16. decembris — Sputnik. Pasaules ekonomikas foruma Davosā (Šveice) organizatori atcēluši ierobežojumus Krievijas uzņēmējiem. 2019. gada janvārī Krievijas valdības delegācija apmeklēs lielāko politiski ekonomisko pasākumu, vēsta Sputnik Igaunija.

Par to aģentūrai RIA Novosti pastāstīja informācijas avots Krievijas Ministru kabinetā. Atzīmēts, ka oficiālās delegācijas sastāvs tiks noteikts vēlāk.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs - Sputnik Latvija
KF premjers: pret Krieviju vērstās sankcijas ES nes miljardiem lielus zaudējumus

Iepriekš KF premjerministrs Dmitrijs Medvedevs informēja: ja foruma organizatori neatcels aizliegumu krievu uzņēmējiem Oļegam Deripaskam, Viktoram Vekselbergam un VTB vadītājam Andrejam Kostinam piedalīties Davosas forumā tādēļ, ka viņi iekļauti ASV sankciju sarakstā, Krievija pasākumu neapmeklēs.

Tagad Krievijas prasība ir izpildīta.

Vēl joprojām nav zināms, vai pasākumā Davosā tiks organizēts tradicionālais "Krievijas nama" – Krievijas oficiālās rezidences – pasākums foruma ietvaros. Agrāk tā bija starptautiska platforma pārrunām un partneru dialogam svarīgākajos jautājumos par ekonomiskās, kultūras un zinātniski tehniskās sadarbības attīstību.

Pasaules ekonomikas forums notiks 2019. gada 22.-25. janvārī. Tā ir ikgadēja tikšanās, ko apmeklē ietekmīgi politiķi, finansisti un uzņēmēji, kurā tiek pieņemti lēmumi par pasaules ekonomikas nākotni. Pirmo reizi noritēja 1971. gadā, kad tas attiecās uz Eiropas kontinentu. Taču vēlāk tā darbā iesaistījās pārstāvji no Āzijas, Āfrikas, Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas valstīm.

Ziņu lente
0