Meja atzina, ka viskijs esot palīdzējis viņai pārdzīvot šīs nedēļas grūtības

© AFP 2023 / Leon Neal Глава МВД Великобритании Тереза Мэй
Глава МВД Великобритании Тереза Мэй - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Taču premjere nolēma neatbildēt, kādu daudzumu alkohola viņa izdzērusi.

RĪGA, 17. novembris – Sputnik. Glāze viskija palīdzējusi britu premjerministrei Terēzai Mejai pārdzīvot grūtības šajā trešdienā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz britu valdības vadītājas interviju Daily Mail.

Apvienotās Karalistes premjerministre Terēza Meja - Sputnik Latvija
Lielbritānijas valdība apstiprinājusi vienošanos par Brexit noteikumiem

Trešdienas vakarā valdība pēc piecu stundu ilgiem strīdiem apstiprināja ES vienošanās nolikumus, kas nosaka gaidāmās "šķiršanās" nosacījumus. Par Ministru Kabineta locekļu apspriedes beigām kļuva Terēzas Mejas taktiskā uzvara – viņai izdevās likt vairumam ministru atbalstīt dokumentu, taču daļa Ministru Kabineta locekļu pauda nepiekrišanu viņas pozīcijai un atkāpās no amata. Arī parlamentā pauda neapmierinātību ar dokumenta nosacījumiem. Tagad ir iespējami dažādi notikumu attīstības scenāriji, līdz pat neuzticēšanās votuma izteikšanas procedūrai premjerei, kuru varētu iniciēt eiroskeptiķi, kuri uzskata, ka Meja ir nodevusi Brexit idejas.

Pēc politiķes sacītā, todien mājās viņu gaidījis vīrs Filips Mejs, kurš uzreiz ielēja viņai alkoholisko dzērienu.

"Grūti klājās šajās pāris dienās. Kad es atgriezos mājās trešdien vēlu vakarā, ap plkst. 23:00, pirmais, ko izdarīja Filips – ielēja man viskiju, Velsas Penderyn," - pateica Meja, diplomātiski piebilstot, ka Skotijas viskiju viņa arī dzer.

Taču premjere nolēma neatbildēt, kādu daudzumu alkohola viņa izdzērusi tovakar.

Tāpat Meja uzsvēra, ka nākošajā rītā viņu gaidīja jaunas grūtības, kad viņai piezvanīja, lai paziņotu par Brexit ministra Dominika Rāba atkāpšanās apstiprināšanu.

"Kad tu esi premjerministrs, pamostoties katru rītu, tu nezini, ko tev nesīs jauna diena," - ar nožēlu sacīja viņa.

Ziņu lente
0