Baltkrievs piemānīja tūkstoti vīriešu, dēvējot sevi par sievieti

© pixabay/ StartupStockPhotosVīrietis pie datora. Foto no arhīva
Vīrietis pie datora. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vīrietis reģistrēja viltus profilus sociālajos tīklos, no kurām rakstīja saviem upuriem un lūdza ieskaitīt naudu viņa telefona kontā.

RĪGA, 2. novembris – Sputnik. Pret Mogiļevas apgabala iedzīvotāju, kuru tur aizdomās par krāpniecību, uzsākta krimināllieta, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Krāpnieki internetā - Sputnik Latvija
Krāpnieki internetā: policija slēgusi fiktīvu interneta veikalu

Saskaņā ar izmeklēšanas versiju, 29 gadus vecais apsūdzētais reģistrēja sociālajos tīklos viltus profilus ar sievietes vārdu un sieviešu fotogrāfijām. Iepazinās ar vīriešiem un aicināja viņus vakariņās. Sarakstīšanās laikā lūdza papildināt mobilā telefona kontu par 20 Baltkrievijas rubļiem (ap 9,5 dolāru). Vēlāk šo naudu pārskaitīja uz privātajiem norēķinu kontiem.

Pēc šādas shēmas viņš strādājis trīs gadus, kopš 2015. gada sākuma līdz 2018. gada augustam. Šobrīd apsūdzētais ir apcietināts.

"Aizdomās turētā darbības tiks kvalificētas pēc izmeklēšanas rezultātu iegūšanas," - precizēja Izmeklēšanas komitejā.

Tas nav pirmais šāda veida gadījums Baltkrievijā. Iepriekš Grodņas apgabala iedzīvotājs iepazinās ar vīriešiem sociālajos tīklos, arī stādoties priekšā par sievieti, un lūdza pārskaitīt viņam naudu uz mobilo, stāstot par grūtajiem dzīves apstākļiem.

Ziņu lente
0