Sīrietis un palestīnieši centās iekļūt ES, izliekoties par spāņiem

© Sputnik / Сергей Строителев / Pāriet pie mediju bankasMigranti no Tuvajiem Austrumiem. Foto no arhīva
Migranti no Tuvajiem Austrumiem. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz Horvātijas un Bosnijas robežas atrodas tūkstošiem migrantu no Tuvajiem Austrumiem un Ziemeļāfrikas, kuri nelegāli iekļūst valstī un cenšas nokļūt ES.

RĪGA, 2. novembris – Sputnik. Sīrijas pilsonis un divi Palestīnas pilsoņi, viens no kuriem ir nepilngadīgs, centās izbraukt no Bosnijas un Hercegovinas Horvātijā ar spāņu pasēm, vēsta RIA Novosti.

Bosnija saskarusies ar jaunu migrācijas krīzes vilni, kuru apgrūtina neparastā politiskā un ekonomiskā situācija valstī. Uz Horvātijas un Bosnijas robežas atrodas tūkstošiem migrantu no Tuvajiem Austrumiem un Ziemeļāfrikas, viņi nelegāli iekļūst valstī un cenšas nokļūt ES. Pirms dažām dienām Bosnijas pierobežas policijai nācās izjaukt RKP blokādi starp abām valstīm, kuru sarīkoja simtiem migrantu.

Nelegālie migranti - Sputnik Latvija
Eiropas Savienībai draud masveida migrācijas "bumba"

Ceturtdien starptautiskajā autobusa maršrutā Sarajeva – Frankfurte pie Mainas pierobežas policisti apskatīja divus aizdomīgus Spānijas pasu īpašniekus ar bērnu.

"Personīgo mantu apskates laikā tika atrasti dokumenti par formālu nolūku lūgt patvērumu Bosnijā un Hercegovinā un derīga Sīrijas pase, pēc kā noskaidrojās, ka runa ir par Sīrijas pilsoni un diviem Palestīnas pilsoņiem," - teikts iestādes paziņojumā.

Lieta nodota Dobojas prokuratūrai, tiek uzskatīts, ka pases ir viltotas.

Bosnijas un Hercegovinas parlamenta Aizsardzības un drošības komiteja aprīlī paziņoja, ka sagaida apmēram 50 tūkstošu migrantu pieplūdumu, kuri centīsies caur valsti nokļūt ES valstīs. Oficiāli migrantu "Rietumbalkānu maršruts" tika slēgts 2016. gadā, taču ceļa vietā Grieķija – B.D.R. Maķedonija – Serbija – Horvātija, viņi devās uz Eiropas Savienības valstīm caur Albāniju, Melnkalni un Bosniju un Hercegovinu.

Ziņu lente
0