Pirms Donbasā ieplānotajām vēlēšanām reģionā ieradīsies Kijevas padomnieki no rietumiem

© Sputnik / Дэн Леви / Pāriet pie mediju bankasSituācija Donbasā, foto no arhīva
Situācija Donbasā, foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Doņecka informē: Kramatorskā viss sagatavots rietumvalstu padomnieku uzņemšanai, kuri palīdzēs Ukrainas specdienestiem to centienos destabilizēt situāciju.

RĪGA, 31. oktobris — Sputnik. Laikā no 31. oktobra līdz 1. novembrim Kijevas padomnieki no NATO valstīm un ārvalstu privāto militāro kompāniju vienības ieradīsies pie saskares līnijas Donbasā, informēja Daņils Beznosovs, pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas (DTR) Tautas milicijas pārvaldes preses dienesta vadītājs, vēsta Sputnik Igaunija.

Pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas zemessargi sagrautā tirgus teritorijā Donbasā - Sputnik Latvija
EP deputāts: Latvijai draud pilsoņkarš pēc Donbasa scenārija

Viņš norādīja, ka Kijevas padomdevēji no rietumiem cer palīdzēt Ukrainas specdienestiem destabilizēt situāciju pirms Luganskas un Doņeckas republikās gaidāmajām Tautas padomju deputātu un valsts struktūru vadītāju vēlēšanām.

"Kramatorskā ierodas NATO padomnieki un ārvalstu PMK vienību kuratori, lai sadarbībā ar Ukrainas specdienestu pārstāvjiem ieplānotu skaļu teroraktu un provokāciju sērijas pie karaspēku saskares līnijas ar mērķi izjaukt DTR un LTR vadītāju vēlēšanas," – Beznosova teikto citēja Doņeckas ziņu aģentūra.

Viņš atzīmēja, ka informāciju apstiprina Kramatorskā noteiktie iedzīvotāju pārvietošanās ierobežojumi "sakarā ar nepieciešamību slēpt ārvalstu kaujinieku klātbūtni".

Doņecka un Luganska gatavojas vēlēšanām

Doņeckas un Luganskas tautas republiku vadītāju un parlamentu vēlēšanas notiks 2018. gada 11. novembrī. DTR ārlietu ministra p.i. Natālija Ņikonorova informēja, ka vēlēšanu procesa novērošanai reģionā ieradīsies dažādu pasaules valstu pārstāvji. Viņa informēja, ka gatavību saņemt ārvalstu novērotāja statusu pauduši daudzu valstu, tostarp arī Eiropas Savienības dalībvalstu pārstāvji.

Kijeva - Sputnik Latvija
Kijevā vēlas sodīt Baltkrieviju par atteikšanos atzīt Donbasa "okupāciju"

Vaicāta par novērotāju ierašanos no Ukrainas, Ņikonorova paskaidroja, ka nesaskata šādai iespējai nekādus šķēršļus. Viņa piezīmēja, ka arī Kijevas pārstāvjiem ir jāreģistrējas kā ārvalstu novērotājiem un jāievēro visas tiesiskās normas.

Karadarbība Donbasā sākās pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gadā un referenduma, kurā Doņeckas un Luganskas apgabalu iedzīvotāji nobalsoja par valstiskas neatkarības pasludināšanu un tautas republiku dibināšanu. Atbildot uz tautas gribas izpausmi, Kijeva ieveda reģionā karaspēku un sāka "antiteroristisku operāciju", taču pēc būtības izraisīja valstī asiņainu pilsoņu karu.

2018. gada aprīlī Ukrainas prezidents Petro Porošenko ar savu dekrētu ANO vietā pasludināja "Ukrainas apvienoto spēku" operāciju. Līdz ar to viņš miera laikā legalizēja Ukrainas armijas izmantošanu reģionālajā konfliktā.

Ziņu lente
0