Čečenijas līderis pastāstījis, kādos apstākļos beigsies karš Sīrijā

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasČečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs
Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs atgādināja, ka teroristiem Sīrijā, ir saimnieki, kuri apgādā viņus ar visu nepieciešamo, pretējā gadījumā viņi nebūtu noturējušies pat ne dienu.

RĪGA, 28. oktobris – Sputnik. Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs uzskata, ka karš Sīrijā nebeigsies, kamēr to nevēlēsies ASV un virkne Eiropas valstu, vēsta RIA Novosti.

"Lai kā to vēlētos Sīrijas valdība, Sīrijas tauta, karš nebeigsies, kamēr to nevēlēsies Amerika, Izraēla, Eiropa un citas koalīcijas valstis. Tur sadūrušās daudzu valstu intereses. Kamēr šīs valstis nevienosies par nepieciešamību izbeigt karu, asinsizliešana turpināsies," – teica Kadirovs preses konferencē.

Viņš norādīja, ka "teroristiem Sīrijā, ir saimnieki, kuri apgādā viņus ar visu nepieciešamo, pretējā gadījumā viņi nebūtu noturējušies pat ne dienu".

"Visas vienības, kas karo pret Sīrijas valdības spēkiem, tiek kontrolētas. Ieroči, apģērbs, uzturs – tas viss prasa lielus izdevumus. Ja valstis, ko pieminēju, aizvāks savus šaitanus mājup, Sīrijā iestāsies miers," – ir pārliecināts Kadirovs.

Viņš pauda pārliecību, ka Sīrija turas, pateicoties Krievijas un tās prezidenta Vladimira Putina centieniem.

"Kā zinām, Vladimirs Putins kā miernesis rīkojas saskaņā ar starptautiskās sabiedrības normatīviem un aizstāv Sīrijas Arābu Republikas vienotību. Eiropai un Rietumiem tur ir citas intereses," – teica Kadirovs.

ASV kājnieki. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kara gaidās: amerikāņu karavīri ieņēmuši zemo startu

Čečenijas līderis atzīmēja, ka republikas karavīri, kuri dienē Sīrijā kara policijas vienībās, ir izpelnījušies vietējo iedzīvotāju uzticību un sekmīgi pilda nospraustos uzdevumus.

"Dāvāto uzticību viņi ir attaisnojuši par 100 procentiem. Prezidents ne vienu reizi vien ir uzslavējis mūsu darbiniekus. Pie tam vietējie iedzīvotāji ciena karavīrus no Čečenijas Republikas, un puiši sekmīgi pilda uzdevumus kārtības sargāšanai Sīrijas teritorijā," – teica Kadirovs un piebilsa, ka dienesta laikā Sīrijā policisti no Čečenijas nav cietuši zaudējumus.

Bruņotais konflikts Sīrijā turpinās no 2011. gada. 2017. gada nogalē tika pasludināta uzvara pār grupējumu ISIS (Krievijā un citās pasaules valstīs aizliegts teroristiskais grupējums – red.) Sīrijā un Irākā. Atsevišķos Sīrijas rajonos ar KF GKS atbalstu kaujinieki tiek neitralizēti. Patlaban priekšplānā iznācis politiskais noregulējums, Sīrijas atjaunošana un bēgļu atgriešanās mājās.

Ziņu lente
0