Sīrijas ĀM: starptautiskās koalīcijas darbības Rakā ir genocīds

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Pāriet pie mediju bankasSituācija Sīrijā
Situācija Sīrijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informācijas avots Sīrijas Ārlietu ministrijā paziņoja, ka Francijas valdība pārdomāti īsteno Sīrijas iznīcināšanu.

RĪGA, 23. oktobris – Sputnik. Starptautiskās koalīcijas darbības Rakas atbrīvošanas operācijās Sīrijas Ārlietu ministrija pielīdzinājusi genocīdam, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Sīrijas ārlietu resors paudis viedokli, ka par tamlīdzīgām darbībām ir jāsoda, norāda aģentūra.

Paziņojumā, ko sniegusi Sīrijas Arābu Republikas valsts televīzija, norādīts, ka valdība nosoda melīgos paziņojumus un dezinformācijas kampaņu, kas ietver arī Francijas ĀM paziņojumu par to, ko resors nodēvējis par atbrīvošanu.

ASV militārās tehnikas dislokācija pie Darbasija ciema Sīrijā - Sputnik Latvija
Krievijas ārlietu ministrs: ASV cenšas sašķelt Sīriju

Informācijas avots norādījis, ka Francijas valdība apzināti atbalsta pret Sīriju vērstos spēkus, tostarp – grupējumus, kuri rīkojas Rakā.

Rakas pilsētu "Islāma valsts" (ISIS, teroristiska organizācija, aizliegta vairākās pasaules valstīs – red.) ieņēma 2014. gadā. Pēc tam grupējums pasludināja to par savu galvaspilsētu Sīrijā. 2017. gadā "Sīrijas demokrātisko spēku" kaujinieki ar ASV vadītās koalīcijas aviācijas palīdzību īstenoja pilsētas atbrīvošanas operāciju.

2017. gada oktobra beigās koalīcijas spēki ziņoja, ka pilsēta pilnībā atbrīvota no ISIS kaujiniekiem, taču masveida uzlidojumos un proamerikāniski noskaņoto kurdu vienību darbībās Rakas pilsēta ir sagrauta.

Ziņu lente
0