Sagrada Familia samaksās 36 miljonus eiro par būvdarbiem bez licences 130 gadu laikā

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasSagrada Familia
Sagrada Familia - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gada laikā baznīcu apmeklē aptuveni 4,5 miljoni tūristu, peļņa par katru gadu sastāda 50 miljonu eiro.

RĪGA, 19. oktobris — Sputnik. Svētās Ģimenes baznīcas vadība ceturtdien vienojās samaksāt Barselonas mērijai 36 miljonus eiro par labu pilsētai, jo baznīca vairāk kā 130 gadu nebija atļaujas būvdarbu veikšanai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu El País.

"Tā ir vēsturiska diena. Cilvēki mums teica: ja mēs to neizdarījām 130 gadu laikā, mēs arī to neizdarīsim," - teica Barselonas mēre Ada Kola. Viņa uzsvēra, ka katedrāle ir UNESCO Pasaules mantojuma objekts kopš 2005. gada.

Kommagena valstības arheoloģiskais piemineklis Nemrutdaga kalnā – kapenes, ko ieskauj 8 metrus augstas statujas. UNESCO sarakstā iekļauts 1987. gadā. - Sputnik Latvija
Foto
Unikāli un aizmirsti: mazpazīstami Vispasaules mantojuma objekti

Kā atzīmē laikraksts, gada laikā baznīcu apmeklē aptuveni 4,5 miljoni tūristu, peļņa par katru gadu sastāda 50 miljonu eiro.

Puses vienojās, ka katedrāle izmaksās visu summu 10 gadu laikā. Nauda tiks izmantota transporta infrastruktūras uzlabošanai ap baznīcu, tiešās piekļuves organizēšanai no metro un baznīcai piegulošo ielu labiekārtošanu. Tāpat tika saskaņots speciālais plāns, kas sakārtotu būvniecības procesu, lai baznīca varētu noformēt būvatļauju un apmaksāt to katru gadu.

Baznīcu sāka būvēt 1882. gadā pēc slavenā arhitekta Antonio Gaudi projekta. Visu šo laiku dievnams paliek nepabeigts, būvniecību plāno pabeigt tikai 2030. gadā.

Ziņu lente
0